Paris Grin
screenshoot/Daily mail
Paris Grin

screenshoot/Daily mail

Paris Grin, Foto: screenshoot/Daily mail

Paris Grin biće prevezena skoro 2.000 kilometara iz zatvora u Škotskoj do bolnice u Brigtonu, put koji su čuvari zatvora proglasili "bezbednosnom noćnom morom".

Operacija i njen dvonedeljni oporavak biće pod dvadesetčetvoročasovnom stražom, što će koštati na hiljade funti, piše britanski tabloid "Dejli mejl".

PROČITAJTE JOŠ:

Grin je rođena kao Piter Leng, ali se od 2011. godine izjašnjava kao žena. Dve godine kasnije uhapšena je zbog ubistva Roberta Šenklanda (45), a svoju žrtvu je mučila, seksualno zlostavljala, i prebila do smrti, nakon što ga je namamila u svoj stan.

Izvori iz zatvora prošle nedelje su potvrdili da se radi o prvom zatvoreniku koji će biti podvrgnut ovoj operaciji, koja će biti za nekoliko nedelja. Sami čuvari smatraju da se radi o nečuvenom poduhvatu.

- Možete da ubijete nekoga, ali kada ste u zatvoru možete da tražite šta god želite, i to mora da vam se ispuni, da vam ne bi bila narušena ljudska prava. Šta je sa pravima porodice žrtve? Ovo nije operacija koja bi joj spasila život, ona nije životno grožena - besni su čuvari reda u zatvoru.

Ipak, promena pola mogla bi da promeni njene navike. Grin je osuđena na najmanje 18 godina zatvora u zatvoru za žene, ali je ubrzo odatle premeštena jer je imala seks sa ženskim zatvorenicima u svojoj ćeliji. Trenutno je zatvoru u Edinburgu, u krilu za žene.

Operacija će biti izvedena na privatnoj klinici, a koštaće oko 20.000 funti.