Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

 

* Impičment-pitanje glasi: Da li je šef države ometao istragu bivšeg tužioca za "rusko mešanje" Roberta Milera?

* Za rezoluciju su glasala 24-ica kongresmena-demokrata, a protiv - 17 republikanaca

* Trampa formalno mogu optužiti za ometanje pravosuđa, zloupotrebu vlasti, mahinacije u finansiranju izborne kampanje i za - nezakonito bogaćenje

Pravni komitet Predstavničkog doma Kongresa SAD usvojio je rezoluciju koja je pripremni korak za procedure neophodne za započinjanje impičenta Donalda Trampa.

U tekstu rezolucije se navode formalna pravila za pozivanje svedoka povodom glavnog impičment-pitanje: Da li je šef države ometao istragu bivšeg tužioca za "rusko mešanje" Roberta Milera.

Pročitajte još:

Za rezoluciju su glasala 24-ica kongresmena-demokrata, a protiv - 17 republikanaca. Za realno otvaranje procedure impičmenta, demorkate će morati da istupe sa svojom optužnicom protiv Trampa i da za nju dobiju većinu u Predstavničkom domu.

Američki mediji tvrde da demokrate već sastavljaju "spisak optužbi protiv Trampa", ali ih u tome navodno ne podržava rukovodstvo Predstavničkog doma.

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Trampa formalno mogu optužiti za ometanje pravosuđa, zloupotrebu vlasti, mahinacije u finansiranju izborne kampanje i za - nezakonito bogaćenje.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Komentari (1)

lj

13.09.2019 22:38

Demokrate su svuda zlo.