tramp biblija
AP/Tanjug
tramp biblija

AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Senator Tom Koton predložio je da Tramp treba da učini upravo to. "Ono što predsednik može uraditi ... je reći da se neredi, anarhija i pljačka završavaju večeras", rekao je Koton u ponedeljak za Foks Njuz. "Ako je lokalno sprovođenje zakona slabo, ako lokalni političari neće uraditi svoj najosnovniji posao da zaštite naše građane, da vidimo kako reaguju ovi anarhisti kada se 101. Vazdušno-desantna jedinica nalazi na drugoj strani ulice."

Uprkos slanju savezne vojske protiv nereda, Tramp je ciljao na levičarske militante Antife, koje je njegova administracija optužila za orkestriranje i režiranje najgoreg zlostavljanja. Tramp je u nedelju rekao da će slobodnu grupu odrediti "terorističkom organizacijom", dok je državni tužitelj Vilijam Bar najavio da će FBI razmestiti svoje anti-terorističke grupe protiv Antife.

Iako su se mnogi s desnice izjasnili da Tramp treba da uništi nerede vojnom silom, neki su pozvali na oprez, upozoravajući da predsednik rizikuje javni mir ako to učini. "Cilj levice je da izvrši pritisak na Trampa da odobri nacionalnalnoj gardi da puca na demonstrante - i tako dokaže da je tiranin", tvitnuo je Kendis Ovens, koji podržava Trampa. „Ne zanima ih koliko crnih četvrti mora da izgori u tom procesu.”