Donald i Melanija Tramp sa kraljicom Elizabetom
Tanjug/AP
Donald i Melanija Tramp sa kraljicom Elizabetom

Tanjug/AP

Donald i Melanija Tramp sa kraljicom Elizabetom, Foto: Tanjug/AP

"Bi-Bi-Si" prenosi da je Tramp pred 170 biranih gostiju pohvalio "sedam decenija dragocenog prijateljstva" SAD i Velike Britanije, nakon što je na Tviteru objavio da je "moguć veliki trgovinski sporazum" sa Londonom.

Bilderberg grupa

screenshoot/Youtube

Rojters prenosi da je šef Bele kuće hvalio i samu kraljicu, podsetivši na posao koji je u britanskoj vojsci obavljala tokom Drugog svetskog rata.

"Ta mlada mehaničarka bila je buduća kraljica - sjajna, sjajna žena", kazao je Tramp i ocenio da je veza između dve nacije "zauvek zapečaćena" tokom tog rata.

"Dejli mejl" navodi da je Elizabeta Druga za vreme Drugog svetskog rata bila mehaničarka i vozila je vojni kamion, a jedini je živi šef neke svetske države koji je služio u ovom ratu.

PROČITAJ JOŠ:

"Dok odajemo počast našoj zajedničkoj pobedi i nasleđu, mi potvrđujemo zajedničke vrednosti koje će nas ujedinjavati još dugo u budućnosti; slobodu, suverenitet, samoopredeljenje, vladavinu prava i sve što tiče naših prava koje nam je dodelio svemogući Bog", poručio je Tramp.

Predsednik SAD sedeo je desno od kraljice, koja je zauzela centralno mesto za stolom u obliku potkovice.

Donald i Melanija Tramp sa kraljicom Elizabetom

Tanjug/AP

Ovo je prvi iskustvo koje supružnici Tramp imaju sa britanskim kraljevskim banketom, dok je Elizabeti Drugoj ovo bilo 113 iskustvo.

Trampa su pri dolasku u Bakingemsku palatu dočekali počasni artiljerijski plotuni. Prethodno je imao privatni ručak sa kraljicom i potom popio čaj sa princom Čarlsom.