Tramp odbio da se obaveže na mirnu predaju vlasti!

Američki predsednik Donald Tramp odbio je na konferenciji za međie u Beloj kući da se obaveže na mirnu predaju vlasti ako izgubi na predsedničkim izborima u novembru.

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: Ilustracija

"Pa, moraćemo da vidimo šta će se desiti", rekao je Tramp, prenosi BBC.

Naveo je i da misli da će o rezultatima izbora odlučivati Vrhovni sud, ponovo izražavajući sumnju u regularnost glasanja putem pošte.

Da li će Tramp dobiti još jedan mandat?

Ukupan broj glasova: 242

  • Da: 84% (204)
  • Ne: 16% (38)

On smatra da je zato važno da u Vrhovnom sudu bude devet sudija.

"Ova obmana koju izvode demokrate je obmana koja će se naći pred Vrhovnim sudom SAD i mislim da nije dobro da imamo situaciju u kojoj može da se dogodi ishod 4-4", rekao je Tramp.

Tramp je juče na Tviteru objavio da će su subotu objaviti ime sudije koju želi da imenuje u Vrhovni sud, na mesto sudije Rut Bejder Ginzberg koja je preminula u petak.

Džo Bajden
Džo Bajden, Foto: Tanjug / AP

Kanidat demokrata na predsedničkim izborima Džo Bajden, pozvao je kandidata koji pobedi na izborima da sačeka sa nominacijom za Vrhovni sud do posle inauguracije u januaru 2021.

Republikanci, međutim, žele da iskoriste priliku i uz pomoć većine koju imaju u Senatu od 53 mesta, ojačaju konzervativnu većinu u Vrhovnom sudu na 6-3, dok je pre smrti sudije Ginzberg ta većina bila 5-4.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi