Donald Tramp
Alo!
Donald Tramp

Alo!

Donald Tramp, Foto: Alo!

 

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u svojim objavama na Tviteru spominje Rusiju više od bilo koje druge zemlje, saopštio je časopis Ekonomist.

Časopis navodi da je, od kada je izabran za predsednika 2016. godine, Tramp u svojim objavama na Tviteru 1.384 pomenuo strane zemlje.

U "postovima“ američkog predsednika, koji je najpraćeniji svetski lider na ovoj društvenoj mreži, pominje se ukupno 81 strana država.

I dok su njegovi tvitovi, kako piše Ekonomist, nepresušan izvor medijskih vesti, oni mnogo toga otkrivaju i o njegovim opsesijama. A jedna od njih je, očigledno, Rusija!

Velika Britanija, uprkos tome što ima specijalne veze sa SAD, nalazi se tek na 15. mestu po učestalosti pominjanja na Trampovom Tviteru.

Meksiko i Portoriko zauzimaju četvrto i peto mesto, a na trećem mestu je Kina. Druga po popularnosti je Severna Koreja — s obzirom da je o ovoj zemlji tvitovao 163 puta.

Ali, to nije ništa u odnosu na Rusiju. Naime, u Trampovim objavama na Tviteru najviše se pojavljivala Rusija — čak 297 puta.

Pročitajte još:

 Bonus video: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa