vašington
Shutterstock
vašington

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Nakon njegovog negiranja optužbi za seksualno zlostavljanje i nagađanja o lošem stanju njegovog mentalnog zdravlja, bivši potpredsednik Džo Bajden možda nije dobio naklonost nekih demokratskih glasača, pokazale su nedavne ankete. Ali ako stranka izabere novog izazivača za Donalda Trampa, ko bi to mogao biti?

Bivši potpredsednik SAD Bajden i dalje ostaje najverovatniji kandidat Demokratske stranke, ali to bi se ipak moglo promeniti. Pominje se da bi mogao da odluči da napusti trku, nakon navoda o seksualnom zlostavljanju od strane Tare Rid pre gotovo tri decenije, ili će ga na to možda prisiliti njegova stranka ukoliko odbije da potvrdi svoju nominaciju u avgustu.

U ovom slučaju, nekoliko je lica, i novih i bolno poznatih, koji bi mogli da priskoče u pomoć partiji, nadajući se da će novembarska igra konačno pobediti u korist demokrata.

Amerika

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Neki politički analitičari sugerišu da bi guverner Njujorka Andru Kuomo mogao biti izabran za novog demokratskog kandidata nakon što raste odobravanje među Njujorčanima (i ne samo onima iz Demokratske stranke!) koji podržavaju njegovo rešavanje pandemije u državi. Kuomo je zaista verovatan autsajder kojeg će razmatrati članovi Demokratskog nacionalnog komiteta ako Bajden odustane od. Međutim, do sada je guverner Njujorka pokazao malo interesovanja za ulazak u trku, dok je tu opciju otvoreno odbio još u martu.