Boris Džonson
AP/Frank Augstein
Boris Džonson

AP/Frank Augstein

Boris Džonson, Foto: AP/Frank Augstein

* Boris Džonson stav o EU

* Evropska unija je Hitlerov projekat

* Ovih 11 teza uzeto je iz njegovog plana

Boris Džonson, aktuelni premijer Velike Britanije, imao je burnu i skandaloznu prošlost. Posebno su ostale upamćene neke njegove izjave na temu EU, sa kojom bi trebao ako svi njegovi planovi budu realizovani da prekine sve veze u oktobru 2019.

Tako je Džonson je u intervjuu za Sandej telegraf u maju 2016. uporedio je ciljeve Evropske unije (EU) sa Hitlerovim ciljevima, navodeći da EU pokušava da stvori "superdržavu" poput one koju je želeo da stvori Adolf Hitler.

Džonson je u intervjuu za Sandej telegraf rekao da su osuđeni na propast pokušaji da se kontinent ujedini pod jednom vlašću, koji u evropskoj istoriji dominiraju već 2.000 godina.

- Napoleon, Hitler, razni ljudi pokušali su da ujedine Evropu i svi pokušaji su se završili tragično. EU je pokušaj da se to učini različitim metodama - naveo je tada Džonson.

Boris Džonson

Profimedia

Boris Džonson, Foto: Profimedia

 

Po njegovim rečima, EU je grešila, što je dovelo do porasta tenzija među njenim članicama, ali je i ojačalo nemačku superiornost, i doprinelo razaranju ekonomija Grčke i Italije.

Njegova izjava tada je razbesnela je zagovornike ostanka Velike Britanije u EU, koji su na kraju i izgubili na referenudumu gde je izglasano da Britanija izađe iz ove političke zajednice.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Džonson, danas premijer, tada je bio jedan od najvećih zagovornika Bregzita.

Ideje o nacističkim korenima Evropske unije pre Džonsona je zagovarao britanski akademik Rodni Etkinson.

Boris Džonson

Profimedia

Boris Džonson, Foto: Profimedia

 

U knjizi “Začarani evropski krug” Etkinson, iznosi dokaze da je 11 načela na kojima se EU zasniva, preuzeto iz Hitlerovog plana iz 1942. za ujedinjenje Evrope pod nemačkom čizmom, od Evropske centralne banke do evropskog monetarnog sistema.

Etkinson je tvrdio da su vodeće ličnosti poput Valtera Halstajna, Valtera Fanka, Alfreda Toepfera, Pola Henrika Spaka i Hansa Josefa Globkea bili aktivne pristaše evropskog fašizma u četrdesetima i kritični promotori Evropske unije 1950-ih.

Nacisti su ustanovili nagradu Karlo Veliki onima koji su najviše učinili na izgradnji Evropske unije (Bil Klinton, , Toni Bler, Roj Dženkins itd.). A jedan od vodećih evropskih pokreta koji promovišu etnički regionalizam osnovali su nacisti, a danas ga finansira nemačka vlada (Savezna unija evropskih nacionalnosti), tvrdi Etkinson.

 

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina