Zgrada
Alo!/ Masanori Jošida
Zgrada

Alo!/ Masanori Jošida

Zgrada, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Abi Riz (15) pala je na pod dok joj je iz nosa i usta išla krv. Kako je ustanovljeno, mlada devojka je preminula  nakon što su joj delovi hrane ušli u pluća. 

Komšije, lekari, dotrčali su da pomognu, ali je devojčicino srce već stalo zbog "prepreke koju je napravila hrana" i koju je potencijalno izazavala stomačna kiselina koja se podigla.

Njeni roditelji, Daren i Alison, opisali su to kao "čudnu nesreću" i rekli kako nije moglo da se uradi ništa kako bi se njihova ćerka spasila.

Abi je došla iz škole 2. aprila oko 19 časova, sebi napravila porciju piletine i naćosa, a oko 23 časa je počela da se guši, te je sišla u prizemlje kako bi popila čašu vode.

Njen tata je čuo kako ih Abi doziva i strčao do nje. Pronašao ju je kako krvari na podu. Alison je pozvala Hitnu pomoć dok je Abina trinaestogodišnja sestra otrčala do komšija koji su lekari, kako bi joj pružili pomoć.

Kada je Hitna stigla, Abi je bila u srčanom zastoju i prevezena je u bolnicu gde se tim lekara borio za njen život. Ipak, nije bilo pomoći.

Lekar Džonatan Kros rekao je kako je "čuo da Abi ima veliki problem sa protokom vazduha" i "da su uradili sve što je bilo moguće".

Patolog je naveo da je smrt nastala usled upada stranog tela i obilnog plućnog krvarenja.

- Samo četiri sata ranije, mirno je pila svoj čaj. Niko nije očekivao da se ovako nešto dogodi. Odlazak Abi je za oboje bio više poput gubitka prijatelja. Vodili smo veoma ozbiljne razgovore, bila je vrlo druželjubiva - rekli su njeni roditelji.