BROJE SE MRTVI! Teroristički napad na Novom Zelandu, ubijeno najmanje 40 ljudi!

Napadač je ispalio na desetine, ako ne i stotine metaka.

Novi Zeland
Novi Zeland, Foto: Tanjug/AP

Najmanje 30 ljudi je poginulo u pucnjavama koje su se dogodile u dve džamije u mestu Krajstčurč na Novom Zelandu, preneli su svetski mediji.

 

Napadač je uhapšen, kao i još tri osobe. Mediji su preneli da je policija deaktivirala nekoliko improvizovanih eksplozivnih naprava koje su bile zakačene za motorna vozila.

"Napadač je upao u džamiju Masdžid Al Nor desetak minuta po početku molitve i otvorio vatru. Ispalio je desetine, ako ne i stotine metaka. On je belac, plave kose, niskog rasta, nosio je šlem i pancir", rekao je očevidac Ahmad al-Mahmud.

 

Pucnjava se dogodila i u džamiji Linvud Masdžid. Svedoci kažu da su videli muškarca koji nosi kamuflažno odelo i kacigu kako izlazi iz džamije posle pucnjave, a nepotvrđeni izveštaji upućuju na pronalazak bombe u neposrednoj blizini.

 

Lokalno stanovništvo muslimanske veroispovesti je navodno jurilo napadača iz Linvud džamije i pucalo na njega, pre nego što se odvezao motornim vozilom.

Policija je uhapsila četiri osobe, uključujući i jednu ženu, a javni objekti su zatvoreni kao i sve džamije na Novom Zelandu.

Jedan od napadača je identifikovan kao Brenton Tarant, a mediji prenose da je on na svom Fejsbuk profilu uživo prenosio napad, za koji je sam istakao da je terorističke prirode.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi