ISIS
profimedija
ISIS

profimedija

ISIS, Foto: profimedija

Islamisti su to učinili desetak dana nakon što su snage u Sirjii koje su podržale SAD objavile trijumf nad njima.

Pročitajte još:

 

ISIS-ovci su napravili nekoliko propagandnih spotova u kojima prikazuju svoje borce i tvrde da ih Amerikanci nisu porazili, naprotiv...

Desetine hiljada militantnih pripadnika ISIS i članovi njihovih porodica zatvoreni su u kampovima i zatvorima širom Sirije.

Donald Tramp je 23. marta objavio da su SAD sa svojim saveznicima porazile Islamsku državu i oslobodili sve oblasti u Siriji i Iraku koje su bile pod kontrolom ISIS-a.

Osim na teritoriji Sirije, sirisjki predstavnici zaduženi za spoljnu politiku tvrde da su ekstremisti ISIS pregrupisani najviše u južnoj Siriji u oblasti i gradu Suvaidi.

- Nasuprot Trampovoj deklaraciji, ISIS nije poražen. Trenutno se grupišu blizu mog rodnog grada Suvaide. To područje već dugo drže pod kontrolom i prete stanovništvu. - istakla je Sara Hunaidi, sirisjki pisac i analitičar.

Preporučujemo i ovo:

 

Sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji veruje da se na obali reke Eufrat nalaze brojni borci i komandanti ISIS koji su odbili da se predaju.

Uoči poslednjeg sastanka u Baghuzu ISIS je objavio stravičan video u kome ističu da se neće zaustaviti i da će se ona proširiti i rasti. Takođe pozivaju sve sledbenike da izvrše nove napade na hrišćane u SAD i na Zapadu.

 

Predstavnici Islamske države pozivaju sve borce da budu strpljivi, nastave sa džihadom i da će se "uskoro uveriti da je Alah milostiv i da će njihov put uspeti".