PRIČA O DEVOJČICI HEROJU TERA SUZE NA LICE Teroristi su na njene oči izveli mamu i tatu iz kuće, brutalno ih ubili...ali brata nije dala!

Branila ga je do kraja.

Devojka, žena, stres
Foto: Shutterstock

Avganistanska devojčica je automatskom puškom upucala dvojicu pripadnika ekstremističkog pokreta Taliban i ranila još nekolicinu, nakon što su joj oni ubili roditelje, izjavio je načelnik lokalne policije u intervjuu za agenciju "Frans pres".

Incident se dogodio u jednom selu u avganistanskoj provinciji Gor. Talibani su upali u kuću devojčice Kamar Gul, uzrasta otprilike 14 godina i tražili njenog oca, jer je podržavao zvaničnu vladu zemlje. Oni su izveli devojčicinog oca iz kuće i ubili ga. Militanti su takođe ubili i majku devojčice dok je pokušavala da zaštiti muža.

Avganistan
Avganistan, Foto: Shutterstock

- Kamar Gul se nalazila u kući, uzela je automat AK-47 koji je pripadao njenoj porodici i najpre upucala dvojicu pripadnika "Talibana", ubice njenih roditelja, a zatim ranila još nekoliko terorista - izjavio je načelnik lokalne policije Habiburahman Malekzada.

Talibani
Talibani, Foto: Shutterstock

Portparol guvernera provincije rekao je da je avganistanska vojska odvela Gul i njenog mlađeg brata na "bezbednije mesto".

U Avganistanu su u toku sukobi vladinih snaga i militanata radikalnog pokreta "Taliban", koji je ranije zauzeo značajnu teritoriju u ruralnim oblastima zemlje i pokrenuo ofanzivu na velike gradove.

Avganistan
Avganistan, Foto: Shutterstock

Uticaj terorističke grupe ISIS takođe se povećao u zemlji. Avganistanske nacionalne odbrambene i bezbednosne snage sprovode zajedničke operacije usmerene protiv terorizma širom zemlje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi