OTPUŠTA 75 ODSTO RADNIKA Tehnološki gigant izbacuje ljude na ulicu, odbijaju da odgovore na sva pitanja!

Američki proizvođač električnih automobila “Tesla” planira da smanji broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75 odsto zbog pandemije koronavirusa, izjavio je regionalni menadžer.

Ilon Mask
Ilon Mask, Foto: Tanjug/AP

Ovaj potez kompanije usledio je nakon saopštenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora, Panasonika, da će ove nedelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, pre nego što je zatvori na 14 dana, izveštava Rojters.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za “ Teslin” popularni automobile Model 3.

"Tesla nas je obavestio da će narednih dana u Gigafabriici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75 odsto", napisao je Ostin Ozborn u postu na veb stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni , pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici.

Fabrika, radnici
Fabrika, radnici, Foto: Shutterstock

”Tesla” nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom.

Ranije je “Reno Gazet žurnal” pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Pnasonik tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.

“Tesla” je prošle nedelje najavio da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko od 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Međutim, glavni izvršni direktor kompanije Ilon Mask rekao je da će kompanija ponovo otvoriti njujorški pogon "što je pre moguće zbog humanitarninh potreba" radi proizvodnju respiratora za pacijente sa koronavirusom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi