Tanzanijski predsednik Džon Magafuli
printscreen
Tanzanijski predsednik Džon Magafuli

printscreen

Tanzanijski predsednik Džon Magafuli, Foto: printscreen

Tanzanijski predsednik Džon Magafuli postao je svetski popularan kada je raksrinkao zaveru sa testovima za koronu i u labaratorije poslao testove sa brisevima motornog ulja, koze i papaje. Koza i papaja su bili pozitivni na koronu i time je dokazao ono ušta su mnogo u svetu sumnjali da su testovi lažni i da u većini slučajeva daju loše rezultate što objašnjava ogroman broj „zaraženih“ bez simptoma.

Magufuli se nije zadržao na tome, odbio je da zatvori škole, aerodrome a u Tanzaniji nema mera pa čak ni nošenja maski u zatvorenom prostoru. On je na današnjoj konferenciji proglasio pobedu nad koronom ističući da su molitve Bogu uslušene i da je Tanzanija prva afrička zemlja bez korona virusa.

On je pozvao da nadležni državne institucije i turističke organizacije nastave sa promocijom turizma u ovoj zemlji koja nije ni jednog trenutka zatvorila svoja vrata stranim turistima.

Naši neprijatelji će svašta govoriti, ali realnost je takva da je Tanzanija bezbedna i da niko od nas ne nosi maske. Da li to znači da se plašimo od nošenja maski? Ne, to je zato jer je bolest eliminisana – rekao je on.

Magufuli je na konferenciji održanoj 4. jula tvrdio da u Tanzaniji ima samo četiri obolela od korona virusa. On je za pobedu nad koronom izrauio zahvalnost Bogu i rekao da zemlje poput Kenije, koje su zatvorile crkve, ne mogu da očekuju pomoć od Boga u borbi protiv pandemije.

PROČITAJTE JOŠ