Sveštenik koji je kritikovao masovnu histeriju zbog korone, pronađen mrtav

Alo.rs | vesti 2020-04-08 14:04:11 2020-04-08 14:04:11

Pastor iz Virdžinije koji je kritikovao „masovnu histeriju“ oko pandemije koronavirusa umro je od te bolesti, prema novim izveštajima.

EPA

Landon Spradlin iz Gretne počeo se osećati bolesno dok je bio u Nju Orleansu, gde je išao da propoveda okupljenima na proslavi Mardi Grasa, piše BBC.

Mesec dana kasnije, Spradlin - koji je takođe bio iskusni muzičar i upisan u Hol of Fejm 2016. - umro je.

"Njegova misija bila je da ide u pabove, klubove i barove, svira bluz i poveže se sa muzičarima i samo im kaže da ih Isus voli", rekla je Spradlinova ćerka Džesi Spradlin, 28, za BBC.

„Mardi Gras je kao Tajms Skver u Njujorku tokom novogodišnje noći. To je more ljudi koji samo piju i zabavljaju se. Bio je glasan i nasmejan u svom elementu."

Spradlin se počeo osećati loše dok je bio u Nju Orleansu, ali je u početku bio negativan na COVID-19.

Dok se borio sa simptomima, on je 13. marta podelio kontroverzni mim, upoređujući smrtnost od koronavirusa i smrt od svinjskog gripa. Mim više nije vidljiv na njegovoj Facebook stranici.

Mim je reakciju javnosti na pandemiju razotkrio kao "masovnu histeriju" i sugerisao da mediji koriste tu epidemiju kako bi naudili predsedniku Trampu.

U komentarima je pastor rekao da veruje da je koronavirus „stvarni problem, ali da veruje da mediji šire strah i čine više štete nego koristi“.

"Doći će i proći", napisao je on.

Druga Spradlinova ćerka rekla je da porodični bend nikada nije razgovarao o virusu dok su svirali na istorijskom Džekson trgu - iako se smrtonosna bolest već počela širiti u SAD.

Ali Spradlinov sin Landon Isak, 32, rekao je o svom ocu "da nije mislio da je to prevara, znao je da je to pravi virus."

Sredinom marta, na 900 kilometara vožnje do kuće u Virdžiniji, Spradlinovo zdravlje se brzo pogoršalo.

"Razgovarao sam s njim pet minuta pre nego što se srušio u Severnoj Karolini", rekao je Isak za BBC. „Mogao sam da čujem da mu disanje postaje loše. I upravo sam rekao da mora da dođe kući. Ali nije uspeo. "

Umro je nakon osam dana na intenzivnoj nezi.

Expand player
Pogledajte više