"BACALI SU DECU U MORE, ŽENA JE VRIŠTALA U PANICI" Svedoci eksplozije na Halkidikiju otkrili kako su turisti spasavali porodicu iz Srbije: Muškarci su skočili u vodu i počeli da plivaju! (VIDEO)

"Bili smo na plaži kada se čula detonacija. Nastao je haos, svi su vrištali. Sa čamca su pobacali decu u vodu jer je počeo da gori, a muškarci sa plaže, uključujući i mog muža, potrčali su ka njima da ih izvuku. Krenula sam da skupljam stvari jer sam se uplašila zbog dece, a onda su došli i rekli nam da se sklonimo, zbog bezbednosti".

Grčka
Grčka, Foto: Youtube printscreen

*U plovilu je bila petočlana porodica iz Srbije

*Utvrđuje se uzrok ekplozije

*Majka i dete zadržani su u bolnici

Ovim rečima dramu, koja se odigrala na Halkidikiju kada je gliser srpske porodice eksplodirao u nedelju popodne, prepričava naša državljanka koja se sa porodicom našla na licu mesta.

Eksplozija je odjeknula na plovilu usidrenom samo nekoliko metara od plaže Agios Ioanis na Sitoniji, na kom je, prema pisanju grčkih medija, bila petočlana srpska porodica.

U eksploziji koja se ubrzo pretvorila u požar povređene su tri osobe, 37-godišnja majka iz Srbije i njeno dvoje dece uzrasta četiri i sedam godina, a čitava drama se odvijala pred očima stotinu turista koji su se u tom trenutku kupali, piše portal Voria.

Sanitetom Hitne pomoći povređeni su odvezeni najpre u zdravstvenu stanicu "Agios Nikolais" na Halkidikiju, a zatim su prebačeni u Opštu bolnicu "Papageorgiou", u Solunu.

Majka i mlađe dete (4) su zadržani na bolničkom lečenju, ali su njihove povrede lake i nisu opasne po život, dok je starije dete (7) pušteno iz bolnice.

Prema rečima Konstantina Emanuilidisa, generalnog menadžera bolnice, četvorogodišnja devojčica ima lakše opekotine na bedrima i nema unutrašnje povrede, ali je zadržana iz preventivnih razloga u bolnici, dok je majka zadobila prelom nožnog prsta koji je operisan, prenosi Tanjug.

Kako je dodao, druga ćerka (7) zadobila je modrice i puštena je iz bolnice.

"PUSTI JOJ NOGU" Pomahnitala Kineskinja nasrnula na Srpkinju u Grčkoj! Uletelo obezbeđenje, nastao opšti metež, a razlog je krajnje bizaran!

Potvrdu o stabilnom stanju dalo je i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.

- Generalni konzulat Republike Srbije u Solunu je u kontaktu sa nadležnim organima Grčke u vezi sa slučajem povređenih državljana. Prema obaveštenju grčkih organa, državljani Srbije su hospitalizovani i u stabilnom zdravstvenom stanju. Generalni konzulat preduzima sve potrebne mere u skladu sa svojim nadležnostima i u kontaktu je sa nadležnim organima Grčke u cilju pribave bližih informacija o konkretnom slučaju - naveli su.

Vatrenu stihiju savladali su vatrogasci brigade NM Marmaras, a gliser je odmah nakon toga uklonjen sa plaže i u toku je istraga koja bi trebalo da rasvetli koji je uzrok eksplozije.

Ipak, svedoci incidenta i dan kasnije prepričavaju jezivu scenu snažne detonacije koja je prekinula mirno nedeljno popodne na plaži.

Decu su bukvalno bacali sa čamca u vodu

- Gliser je bio usidren nedaleko od plaže. U tom trenutku je nastao haos na čamcu, svi su vrištali, a nekoliko muškaraca sa plaže potrčalo je u vodu po decu koju su bukvalno pobacali sa čamca u vodu, jer je počeo da gori. U tom trenutku, brzo su došli momci na skuterima i gumenim gliserom i pokupili decu, a muškarce koji su krenuli u vodu, uputili da se pomere, jer je vatra na gliseru počela da se širi - priča uznemirena turistkinja iz Srbije.

Sarti, more, Grčka, Halkidiki
Halkidiki, Foto: Profimedia

Vrisci i urlici povređene žene i uspaničenih ljudi dodatno su dizali tenziju na plaži, a pribranom reakcijom svih prisutnih srećom je izbegnuta veća tragedija.

Zapaljeni čamac krenuo ka turistima

Međutim, u jednom trenutku je zapaljeno plovilo krenulo ka turistima na plaži, verovatno nošeno talasima, što je dodatno uplašilo prisutne.

- Ženu su izvukli na obalu, moj stariji sin je video da joj je palac bio ozbiljno povređen, a ona je vrištala i baš bila u šoku. Nastao je opšti metež, čamac se pretvorio u buktinju i krenuo je ka obali. Negde sam pročitala da ga je muškarac dovezao do plaže, ali on je, koliko sam ja videla, bukvalno bio goruća, kako da nazovem, olupina i nije izgledalo da je neko u čamcu, gotovo je bilo nemoguce - kaže ona.

U međuvremenu su, kaže, stigle i nadležne ekipe za hitne situacije.

- Tada su spasioci krenuli da teraju ljude sa tog dela plaže, zbog bezbednosti, uključujući i nas. Ja sam svakako krenula da skupljam stvari jer sam se uplašila zbog dece. A onda su pritrčali sa aparatima za gašenje pozara. Mi smo potom otišli sa plaže, deca su se baš uplašila, sve je bilo kao u filmu - zaključuje uplašena žena.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi