PANCIR s-1, S-400
Foto Ministarstvo odbrane
PANCIR s-1, S-400

Foto Ministarstvo odbrane

PANCIR s-1, S-400, Foto: Foto Ministarstvo odbrane

Hibridni raketno-topovski PVO sistem kratkog dometa „Pancir-S“ oborio je američku bespilotnu letelicu MQ-9 „Reaper“. Incident se desio iznad libijskog grada Tripoli. Ovu informaciju je objavio internet portal Freedom-news pozivajući se na libijske izvore.

Prvo je vratio čašu šampanjca konobarima, a kada je video da svi žele da nazdrave sa njim, samo se osmehnuo i oduševio svojim postupkom! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs./M.Č. DATUM I VREME: 23.11.2019. 19:23 - 23.11.2019. 19:28 Tako se to radi! Vladimir Putin, Foto: printskrin Predsednik Rusije Vladimir Putin je na ovogodišnjem prijemu povodom tradicionalne dodele najviših državnih odlikovanja Rusije, morao je da popije gutljaj šampanjca, iako to nerado čini. AUTOR: Sputnjik/D.S. DATUM I VREME: 23.11.2019.

Danas se pojavila vest o obaranju jedne bespilotne letelice za koju se tvrdi da pripada američkim oružanim snagama. Prema pisanju internet portala tsn24. ru oboren je bespilotna letelica MQ-9. Ovo je potvrdila i Komanda američkih snaga koja je zadužena za Afriku, koja je tim povodom objavila i saopštenje. U njemu se govori da je iznad Tripolija oborena jedna bespilotna letelica, bez preciziranje o kojoj letelici se konkretno radi sem da nije bila naoružana.

„Dana 21.novembra ove godine u rejonu grada Tripoli, izgubljen je daljinski upravljan leteći aparat. On je učestvovao u operaciji procene nivoa bezbednosti i praćenja ekstremističke aktivnosti. Ove aktivnosti imaju izuzetno veliki značaj za uspešnu borbu sa terorizmoim na teritoriji Libije“ – navodi se u saopšštenju koje je preneo izvor.