Ruska mornarica Vojska Rusije Ruska vojska
Profimedia
Ruska mornarica Vojska Rusije Ruska vojska

Profimedia

SAD će postaviti mornaričku udarnu grupu i bombardere na Bliski istok kao upozorenje Iranu i njegovim saveznicima da ne napadaju američke snage u regionu. 

JOŠ JEDNA TEŠKA NESREĆA Srušio se avion sa 11 putnika i dva člana posade! (FOTO)

Na zadatak je poslat nosač aviona „Abraham Linkoln“ u pratnji ratnih brodova i borbenih aviona, a postavljanje novih američkih snaga potvrdio je i američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Prema rečima Vlade Radulovića, vojnog analitičara, to je jasna poruka Vašingtona da „Iran ostaje u fokusu SAD“.

SVET NA IVICI TREĆEG SVETSKOG RATA?! Putin postavio nuklearke u Venecueli? Ameri u panici, upaljen crveni alarm!

- To što je trenutno medijski akcenat na Venecueli ne znači da će neka otvorena pitanja odranije biti stavljena sa strane. U skladu s tim ne čudi zašto SAD šalju ovu udarnu grupu. S druge strane, Iran odbacuje bilo kakvu mogućnost kompromisa ili saradnje sa Amerikom, a sve je kulminiralo pre nekoliko nedelja, kada su SAD Iransku revolucionarnu gardu proglasile terorističkom organizacijom - kaže Radulović i nastavlja:

- U skladu s tim, u okviru borbe protiv terorizma može doći do napada američkih snaga na Iransku gardu jer s obzirom na njena delovanja van Irana, pre svega u Libiji i Siriji, ima elemenata da se smatra terorističkom. S druge strane, ona je u strukturama vlasti i svaki napad na nju u Iranu vodio bi do rata, što bi moglo da ima ozbiljne posledice po saveznika SAD u regionu.

CIA STOJI IZA POKUŠAJA RUŠENJA MADURA S VLASTI Šef diplomatije Venecuele: Amerika hoće da otme i da gospodari našim prirodnim resursima

 

TRI GODINE MANIPULACIJA! Najveća prevara u političkoj istoriji SAD pala u vodu!

"HVATALA SAM JEDNOG PO JEDNOG ZA KRAGNU I IZBACIVALA" U plamenu aviona na moskovskom aerodromu izgorela 41 osoba, a hrabra Tatjana je među najzaslužnijima što broj žrtava nije bio veći!