Operacija
Alo!/Marko Đoković
Operacija, Foto: Alo!/Marko Đoković

Jednog jutra njegova supruga Kasondra se probudila i videla kako ga kako se guši. Odmah je pozvala Hitnu pomoć.

"Džon je bio stvarno zdrav, vežbao je svakog dana. U bolnici mi je doktor rekao da mu je nivo šećera u krvi jako visok i pitao me sve o njegovom načinu života, uzima li droge i ima li inače problema sa zdravljem. Na kraju me pitao i za energetska pića, a ja sam rekla kako pije jedno ndnevno. Odmah mi je objasnio da je dovoljno jedno piće da 'izbaci' srce iz normalnog ritma i uzrokuje aritmiju."

Podelila je poslednju fotografiju njega i troje dece dok je bio u bolnici u nadi da će probuditi svest o tome koliko su energetska pića opasna. Nakon što je proveo 14 dana u indukovanoj komi, Kasondra je odlučila da isključi aparate.

"Kada su ga proglasili mrtvim, pozvala sam decu da ga vide poslednji put i da se oproste. Zamolila sam medicinsku sestru da skloni što je više aparata moguće kako se deca ne bi preplašila. Bio je najbolji suprug i otac, a gledati njegove zadnje uzdahe je bila najbolnija stvar koju sam iskusila."

"Želim da ljudi znaju koliko su ova pića opasna i želim da oni koji imaju isto iskustvo to podele. Lekar mi je rekao da je ispijanje tih pića kao ruski rulet."

Sada, devet godina nakon njegove smrti, Kasondra je pokrenula projekt kojim želi da pokaže koliko je štetno za zdravlje piti energetske napitke kao i one koji se piju pre treniranja, a grupa udruge na Facebooku ima 11.000 članova.