Vrućina
EPA/Giuseppe Lami
Vrućina

EPA/Giuseppe Lami

Vrućina, Foto: EPA/Giuseppe Lami

 

 

Toplotni talas će naredne nedelje pogoditi veći deo Evrope! Uz temperature koje će u gradovima ići i do 40 stepeni Celzijusa, navodi meteorološki servis „AccuWeather“.

 

Oluja, nevreme, grmljavina, grom

Tanjug/Jaroslav Pap

 

Naime, kombinacija oluja preko Atlantika i visokog pritiska kroz srednju Evropu povući će veoma vruć vazduh iz Afrike prema severu, što će dovesti do potencijalno opasnih vrućina u najvećem delu zapadne i srednje Evrope. U Francuskoj se od ponedeljka očekuju temperature između 35 i 40 stepeni, a iz francuskog ministarstva zdravlja upozorili su lokalne vlasti, bolnice i domove penzionera da budu u visokoj pripravnosti, ističući kako je toplotni talas prošlog leta odneo živote više od 1.500 ljudi.

Nevreme

Alo.rs

 

Meteorolozi u Njemačkoj rekli su da postoji 50 odsto šanse da temperature dostignu 40 stepeni Celzijusa, ali i da je moguće obaranje nacionalnog temperaturnog rekorda od 40,3 stepena, koliko je izmereno u Bavarskoj 2015.

PROČITAJTE JOŠ:

 

„AccuWeather“ ističe kako će gradovi od Madrida do Berlina, uključujući Pariz, Brisel i Frankfurt, verovatno doživeti višednevni toplotni talas u prvoj polovini nedelje, pri čemu se visoke temperature očekuju dalje na istoku, u Bukureštu, Beču, Budimpešti, Beogradu i Sofiji.

Komentari (1)

milomir.dv

23.06.2019 10:04

SVA SREĆA ŠTO NEMAMO MNOGO ASFALTA NA PUTEVIMA,VIŠE KAMEN..