Sultan od Bruneja Hasanal Bolkiah
Profimedia
Sultan od Bruneja Hasanal Bolkiah
Sultan od Bruneja Hasanal Bolkiah, Foto: Profimedia

Vladar zemlje u kojoj se homoseksualci kamenuju, zapretio je muslimanima koji budu obeležavali Božić sa pet godina robije, dok hrišćani ne smeju javno da praznuju jedan od najvažnijih praznika, već samo u okviru svoje zajednice. U slučaju da hrišćani praznik slave pred muslimanima i njima preti robija.

Tako će posle njegove, u najmanju ruku nerazumne, odluke, u ovoj zemlji biti zabranjene jelke, irvasi, pevanje religijskih pesama, pa čak i Deda Mrazevi,

Ovako drakonski zakon koji je sultan bogat naftom doneo ne treba da vas šokira imajući u vidu da je prošle godine u ovom sultanatu donesen zakon po kome homoseksualcima preti kamenovanje do smrti zbog sodomije.


“Ove mere su uvedene kako bi se kontrolisalo slavljenje Božića, jer to može da nanese štetu verovanjima muslimanske zajednice”, saopštilo je Ministarstvo vere

U Brunejima je strogo zabranjeno muslimanima propagirati drugu veru do islama. Važeći zakon, koji se oslanja na šerijatski, doneo je 2014. lično sultan Hasanal Bolkiah (68). U njemu su uobičajene kazne kamenovanje, amputacija i bičevanje.

Naravno, konzumiranje alkohola je zabranjeno osim strancima u hotelu i strogo je zabranjeno pušenje u javnosti. Uprkos drakonskim zakonima, sultanov brat Džefri važi za velikog plejboja. On ima harem prelepih žena, flotilu luksuznih jahti i automobila. Sam sultan živi u palati koja ima 1.788 soba i u garaži ima 110 automobila i štalu sa 200 konja, a tu je i pet bazena i 350 toaleta.

Deda Mraz
Deda Mraz će ove godine zaobići Bruneje, Foto: Profimedia

 

 

Komentari (5)

Crna trojka

21.12.2015 22:34

Toliko o islamu i muslimanima kao miroljubivoj i tolerantnoj religiji!!!

salko

22.12.2015 00:33

@Crna trojka - ima pravo svaka drzava ima svoj praznik i svog boga

Predrag

22.12.2015 01:08

Jaka je to vera kad je ovakim merama moraju štiti. Pred pravim vernikom možeš da prospeš koja god tuđa verovanja, to njega neće preobratiti.

Sanja

22.12.2015 05:57

Uselimo ih u Evropu sto vise....a kad u Parizu i Berlinu budu trazili zabranu Bozica...?!

JOHNY

22.12.2015 21:31

Vidi komentar onog Salka! Kada bi SRBIJA po svom Bogu kako on kaze, slavila samo hriscanske praznike, a islamske zabranila, usledilo bi od Salka prvog: cetnici,sovinisti,genocidni ksenofobi itd!