RASTE BROJ ŽRTAVA NA FILIPINIMA Stravičan zemljotres odneo 11 života! Više od 20 ljudi nestalo, na desetine povređenih (UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ)

Najmanje 11 osoba je poginulo, 24 se vodi kao nestalo, a najmanje 81 osoba je povređena u zemljotresu jačine 6,1 stepani, koji je pogodio grad Porak koji je udaljen oko 108 kilometara od Manile

Zemljotres, Filipini
Zemljotres, Filipini, Foto: AP

U zemljotresu je porušeno nekoliko zgrada, a na terenu su specijalne ekipe sastavljene od vojske, volontera crvenog krsta, policije i seljana, koje sa psima tragačima pretražuju teren.

 

Tokom noći spašeno je sedam osoba, a izvučena su četiri tela iz urušene poslovne zgrade u kojoj se nalazi i supermarket, rekli su zvaničnici.

 

Tri osobe su poginule kada su se urušili zidovi njihovih kuća, a kako prenosi AP oštećen je i aerodrom.

 

Kako se navodi, vlasti su ubacili ogromno crevo u ruševine, kako bi dostavili kiseonik u ruševine u slučaju da u njima ima još preživelih. Osim kuća i puteva, oštećeni su i mostovi i rimokatolička crkva.

 

Zemljotres se dogodio na dubini od 12 kilometara, a ubrzo nakon njega osetilo se i oko 400 manjih potresa. Dogodio se i još jedan jači udar od 6,5 stepeni, ali za sada o tome nema podataka.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi