ŠOK NA OSTRVU! Stranka koju su svi otpisali grabi ka vrhu, drama dobija filmski zaplet, sada je sve na ivici noža!

Konzervativna stranka britanskog premijera Borisa Džonsona nalazi se u prednosti od 16 bodova nad opozicionom Laburističkom strankom uoči glasanja u parlamentu u ponedeljak o tome da li će održati vanredne opšte izbore, prema anketi Opiniuma.

Britanski parlament
Britanski parlament, Foto: EPA

Prema istraživanju, podrška Konzervativnoj stranci porasla je tri boda u odnosu na prethodnu anketu pre osam dana i iznosila je 40 odsto, dok su laburisti ostali na 24 odsto, prenosi Rojters.

Liberalno-demokratska stranka proevropske unije pala je za jedan bod na 15 odsto, dok je Bregzit stranka Najdžela Faraža bila na 10 odsto.

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP

Džonson, kojeg su članovi stranke izabrali u julu da bi odblokirao zastoj oko Bregzita, predložio je održavanje izbora 12. decembra, nakon što nije uspeo da postigne sporazum o izlasku Britanije iz EU kroz parlament na vreme da zemlja 31. oktobra napusti Evropsku uniju.

Poslanici će glasati u ponedeljak o tome da li će biti vanrednih izbora, ali većina opozicionih partija je nagovestila da će se uzdržati ili glasati protiv tog poteza, što znači da Džonson verovatno neće dobiti podršku dve trećine poslanika koji su mu potrebni.

Ministar Dačić posetio štand Alo na Sajmu medija! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 26.10.2019. 15:46 - 26.10.2019. 16:31 Ivica Dačić posetio je naš štand na aktuelnom Sajmu medija i otkrio nam ono što nije nikome do sada! Ivica Dačić , Foto: Alo.rs/Masanori Jošida Rekao nam je koje knjige bi preporučio političarima.

Britanija na redovne izbore treba da izađe 2022.

Anketa je obavljena između 23. i 25. oktobra.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi