Majk Pens
Tanjug/AP
Majk Pens, Foto: Tanjug/AP

Uz muvu koja mu je sletela na glavu, krvavo levo oko Majka Pensa takođe je zasenilo debatu koja je imala manje žestine od obračuna Bajdena i Trampa prošle nedelje.

Da li će Tramp ostati predsednik SAD?

 

Kako mu je Kamala Haris bila s desne strane, Pens se često morao okretati prema njoj pa je krvavo oko često bilo u fokusu kamera. Naravno, mogući su brojni razlozi, a u komentarima su se mnogi pitali je li i Pens možda zaražen korona virusom.

Naime, konjuktivitis je jedan od mogućih simptoma Kovida-19, ali treba istaći da su mogući i brojni drugi uzroci pa se tako još ne zna šta je uzrokovalo crvenilo oka kod Pensa.

Naravno, jednako je moguće i da je Pensu u oko upala šminika.

Američki mediji izvestili su da je do 34 ljudi iz Bele kuće i njihovih kontakata u proteklim danima dobilo pozitivni nalaz na korona virus. Susret u vrtu Bele kuće gde su se mnogi družili bez maske, a tamo je bio i Pens, bio je i jedna od tema debate.

Konjunktivitis je najčešća bolest očiju u razvijenim zemljama. Može varirati od blage upale sa suzenjem oka do jake upale koja uzrokuje povrede i odumiranje tkiva.

Najčešći uzrok su virusne ili bakterijske infekcije, mogu biti i infekcije klamidijom ili gljivicama, pa i parazitima, iako retko. Uzročnici su i alergije na pelud, prašinu, kozmetiku za oči ili životinjsku dlaku, a konjunktivitis može biti povezan s nekom drugom bolesti. Javlja se tokom obične prehlade ili nekih vrsta osipa.