Spremaju se da uvedu novo pravilo svetu, posle kojeg više NEMA NAZAD!

Tanjug; D.K. | vesti 2019-01-25 18:15:27 2019-01-25 18:15:27

Američki državni sekretar Majk Pompeo izvestiće u subotu Savet bezbednosti UN o stavu SAD povodom dešavanja u Venecueli i zatražiće od članica ovog tela da priznaju opozicionog lidera Huana Guaida kao prelaznog predsednika Venecuele, saopštio je danas Stejt Department, prenosi AP.

Vlada Srbije

Iz Vašingtona su zatražili hitan sastanak Saveta bezbednosti nakon što su SAD i neke druge zemlje priznale Guaida kao predsednika i pozvale Nikolasa Madura da mu preda vlast.

PROČITAJ JOŠ:

Rusija koja je stalna članica Saveta bezbednosti izrazila je zvanično podršku Nikolasu Maduru i pozvala na mirno rešenje krize u Venecueli.

Podršku legitino izabranom predsedniku Nikolasu Maduru pružile su i Kina, Turska i Iran.

S druge strane, Guaida su podržale SAD, Evropska unija i Velika Britanija, kao i brojne latinoameričke zemlja poput Kolumbije i Brazila.

PREPORUČUJEMO:

Guaida se u javnosti iznenada pojavio pre samo tri nedelje, a onda je bukvalno niotkuda sam sebe proglasio za predsednika.

SAD već godinama pokušavaju da izvrše smenu vlasti u Venecueli, inače državi sa najvećim rezervama nafte na svetu.

To im nije uspelo ni u vreme Ugo Čaveza, kao ni poslednjih godina od kako je na vlasti Nikolas Maduro. Maduro je na poslednjim izborima pobedio sa ogromnom većinom, osvojivši preko 7.000.000 glasova u zemlji sa nešto više od 31 miliona staovnika.

Expand player
Pogledajte više