Rend Pol
screenshoot/Youtube
Rend Pol

screenshoot/Youtube

Rend Pol, Foto: screenshoot/Youtube

Tramp okončao ratove

Senator Pol je drugog dana konvencije, koju su uživo emitovale sve televizije, podržao aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa kao republikanskog kandidata na predstojećim izborima. U svom govoru on je priznao da se često sukobio sa Trampom u borbi za predsedničku nominaciju Republikanske stranke pred izbore 2016, ali je istakao da ga je oduvek podržavao u njegovim nastojanjima da okonča "beskonačne ratove" koje Amerika vodi u svetu.

Preporučujemo i:

Senator se tada okomio na Trampovog protivkandidata na izborima Bajdena, kojeg je nazvao ratnim huškačem.

- Bajden ima katastrofalan dosije kad su ratovi u pitanju. Plašim se da će, ako bude izabran za predsednika, opet izabrati rat. Setite se, podržao je bombardovanje Srbije, jedne evropske zemlje - istakao je Pol.

- Osim podrške bombardovanju Srbije, on je dao zeleno svetlo Džordžu Bušu za napad na Irak. Bio je potpredsednik kad je predsednik Barak Obama započeo rat u Libiji i Siriji. Ništa od toga ne smemo zaboraviti - naglasio je Pol.

Netačni podaci

Polovu prosrpsku poruku nisu videli ni gledaoci kanala Foks njuz, koji je inače naklonjen republikancima. Taj kanal je delove Polovog govora prekidao razgovorom Foksovog novinara sa sinom predsednika SAD Donaldom Trampom juniorom.

I kanal MSNBC takođe je prekidao Polov govor. Voditelj se ubacio u trenutku kad je Pol kritikovao Bajdena zbog podrške silnim ratovima, pokušavajući da odbrani demokratskog predsedničkog kandidata. Tako su gledaoci MSNBC umesto Polovog antiratnog govora videli voditelja koji iznosi netačne podatke o tome da je Tramp poslao više američkih vojnika u inostranstvo nego administracija predsednika Baraka Obame, čiji je Bajden bio potpredsednik.

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Hilari: Bajdene, nemoj da priznaš izborni poraz!

- Rezultati u izbornoj noći mogli bi da ukažu na malu prednost Trampa, a u tom slučaju Bajden ne bi trebalo da popusti ni pod kojim okolnostima jer će se to razvući - izjavila je Klintonova u jednoj TV emisiji.

Tramp je, inače, ranije upozorio da demokrate žele da pokradu izbore upravo pomoću glasova poštom.

Donald Tramp, Melanija Tramp

AP

Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: AP

Melanija protiv rasnih podela

- Znam da su mnogi zabrinuti i da se neki od vas osećaju bespomoćno, ali želim da znate da niste sami. Istina je da nismo ponosni na neke periode iz naše prošlosti. Pozivam vas da se fokusirate na budućnost i istovremeno nastavite da izvlačite pouke iz prošlosti - naglasila je Melanija.
Prva dama SAD pozvala je Amerikance da zajedno rade i žive pristojno i pokažu da su dostojni "standarda američkih ideala".

Pročitajte još:

Komentari (1)

Pet

27.08.2020 17:14

Toliko o "njihovim vrednostima" i slobodi govora.