"PITAJ DEDU KAKO JE PROŠAO" Šojgu brutalno odgovorio nemačkoj ministarki: Sa nama ne možete tako da razgovarate!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odgovorio je koleginici iz Nemačke, Anegret Kramp-Karenbauer, koja je pozvala da se sa Moskvom razgovara "sa pozicije sile".

Sergej Šojgu
Sergej Šojgu, Foto: Tanjug/AP

Odnosi Moskve i Berlina zategnuti su nakon prevrata u Ukrajini i pripajanja Krima Rusiji, nakon što se Nemačka pridružila sankcijama zapadnih zemalja.

Sada su te varnice dodatno eskalirale, nakon što je nemačka ministarka odbrane, Anegret Kramp-Karenbauer, izjavila kako sa Rusijom "treba da se razgovara iz pozicije sile".

Da li je moguća bliska saradnja Nemačke i Rusije?

Ukupan broj glasova: 1695

 • Da: 35% (598)
 • Ne: 65% (1097)

Te pretne nije mogao da joj prećuti Sergej Šojgu, koji je napade nemačke koleginice uporedio sa napadima "učenice Osnovne škole".

Tokom razgovora s novinarima Šojgu je podsetio kako je nakon slične izjave njene prethodnice na mestu ministra odbrane, Ursuli fon der Lejen savetovao da "pita dedu kako je to razgovarati s nama iz pozicije sile".

Anegret Kramp Karenbauer
Anegret Kramp Karenbauer, Foto: EPA

- Ovo je poput napada učenice Osnovne škole na učenike potpuno druge škole. Štaviše, one učenice čiji su mama ili tata direktor škole i koja sebi može da dozvoli sve. Ali, mi smo u drugoj školi, imamo drugog direktora. Stoga je potrebno da proučimo i pokažemo da niste toliko slatki i bezgrešni... Još uvek vam treba stotinu godina, ako ne i više, da biste izmolili oproštaj za ono što su radili vaši preci - rekao je Šojgu povodom izjave Kramp-Karenbauer.

Povezane vesti

 • Korisnik: Max
  30/11/2020 - 20:33
  Zivela Rusija, zivelo Pravoslavlje. Naklon za gospodina Sojgu. A ovi nacisti su se previse opustili, kao kerovi pusteni sa lanca. Treba ih ponovo vezati.
 • Korisnik: Sladjana
  29/11/2020 - 23:27
  BRAVO MAJSTORE ZA ODGOVOR I PRVOJ I DRUGOJ!!!
 • Korisnik: Lucky
  29/11/2020 - 20:47
  Rusi su svoju slobodu platili preskupo da bi je sada davali .Rece neko u komentarima ,zaglavili ,Napoleon i svabe.A pre njih Poljaci ,Mongoli i ko zna ko jos.Sigurno ce i sada da se odbrane od agresora. Drugo je ovde u pitanju,nemci nikada nisu prestali da budu fasisti,mogu slobodno i naciju da promene ime u ,fasisti.To je opasno za nas male narode,posevno za nas SRBE,2 puta sz nam ubili po trecinu zivlja,niko nikada nije vise stradao od nas,a sve zbog fasista,nemaca i turaka kkkoji su ista g.na
 • Korisnik: Boris
  29/11/2020 - 17:15
  Konačno da stiže odgovor iz Rusije. A,već je i bilo vreme
 • Korisnik: gosa
  29/11/2020 - 16:47
  potpisujte vojni saves sa rusijom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi