Šojgu brutalno odgovorio nemačkoj ministarki: Sa nama ne možete tako da razgovarate!

Alo; D.K. | vesti 2020-11-29 14:08:50 2020-11-29 14:08:50

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odgovorio je koleginici iz Nemačke, Anegret Kramp-Karenbauer, koja je pozvala da se sa Moskvom razgovara "sa pozicije sile".

Tanjug/AP

Sada su te varnice dodatno eskalirale, nakon što je nemačka ministarka odbrane, Anegret Kramp-Karenbauer, izjavila kako sa Rusijom "treba da se razgovara iz pozicije sile".

Da li je moguća bliska saradnja Nemačke i Rusije?

 

Te pretne nije mogao da joj prećuti Sergej Šojgu, koji je napade nemačke koleginice uporedio sa napadima "učenice Osnovne škole".

Tokom razgovora s novinarima Šojgu je podsetio kako je nakon slične izjave njene prethodnice na mestu ministra odbrane, Ursuli fon der Lejen savetovao da "pita dedu kako je to razgovarati s nama iz pozicije sile".

- Ovo je poput napada učenice Osnovne škole na učenike potpuno druge škole. Štaviše, one učenice čiji su mama ili tata direktor škole i koja sebi može da dozvoli sve. Ali, mi smo u drugoj školi, imamo drugog direktora. Stoga je potrebno da proučimo i pokažemo da niste toliko slatki i bezgrešni... Još uvek vam treba stotinu godina, ako ne i više, da biste izmolili oproštaj za ono što su radili vaši preci - rekao je Šojgu povodom izjave Kramp-Karenbauer.

Expand player
Pogledajte više