Sofi Vajt
Facebook
Sofi Vajt

Facebook

Sofi Vajt , Foto: Facebook

PROČITAJTE JOŠ:

 

Tek posle osam meseci borbe, rendgen je otkrio tumor u grudima. Bila je prisiljena da svoj život "odloži" na godinu dana da bi se borila sa bolešću i dobila adekvatan tretman. Ali, ona apeluje na ostale mlade ljude da ne odustaju i da se bore za odgovore od doktora.

PET, ŠEST POSETA LEKARU ZA OSAM MESECI DO KONAČNE DIJAGNOZE

- Poznajete svoje telo bolje od ikog, pa verujte onome što osećate i budite istrajni dok ne dobijete potrebne odgovore. Nastavite da se borite. Kada su mi javili da su pronašli nekakvu masu na desnoj strani mojih grudi, osetila sam kao da mi se srce pretvorilo u kašu. U najgorem košmaru nisam očekivala da se to desi. Bilo je frustrirajuće za mene i moju porodicu. Na neki način mi je laknulo, jer sam znala šta nije u redu i s čim moram da se borim, ali sam bila preplašena. Trebalo je ranije da ga otkriju, jer sam kod lekara bila pet ili šest puta za osam meseci, pre konačne dijagnoze - ispričala je Sofi.

Sofi Vajt

Facebook

Sofi Vajt , Foto: Facebook

 

HOČKINOV LIMFOM

Pošto joj je dijagnostikovan Hočkinov limfom, hrabra devojka je upućena u bolnicu u Londonu u septembru prošle godine. Izdržala je šest ciklusa hemioterapije i 16 dana radioterapije.

SVI NASTAVILI SA SVOJIM ŽIVOTIMA, A MI ZAPELI...

- Mislila sam da je to što sam ostala bez kose najgora stvar, jer to poistovećujete sa kancerom, ali posle je bilo bolje, jer se adaptirate - navela je ona.

Sofi Vajt

Facebook

Sofi Vajt , Foto: Facebook

 

- Kad ste na bolničkom odeljenju shvatite da ne štrčite i vidite da su svi isti. Stekla sam prijateljicu tamo, koja je bila u istoj situaciji kao i ja, pa mi je bilo lakše da pričam o tome. Znala je kako se čovek oseća kad vidi da su svi nastavili sa svojim životima, a mi zapeli u malom balonu. Svi moji prijatelji su bili na fakultetima, nisu mogli toliko često da me posećuju. Nekad, kad je meni bilo loše, nismo mogli da se irpičamo. Zato su prijateljstva koja sam stekla u bolnici postala još važnija, jer se nisam osećala izolovano.

Srećom, Sofi je do leta "bila čista" i vratila se svom životu. Sada studira biološke nauke na univerzitetu Reding i hvali Odeljenje bolnice za tinejdžerski kancer, koje je njoj pomoglo.

 

- Nikad to ne biste očekivali, ali na tom odeljenju je tako vesela atmosfera i moji prijatelji su mogli da dođu, manje više, u bilo koje doba. Imala sam sreću što sam se baš tamo lečila, jer je to promenilo moj pogled na celu situaciju.