Ubistvo uživo
Youtube Printscreen
Ubistvo uživo

Youtube Printscreen

Ubistvo uživo, Foto: Youtube Printscreen

*Tragedija se desila pre četiri godine

*Otac i dalje vodi svoju borbu

*Iskaču problemi sa kojima nije verovao da će se ikad sresti

 

Manijak je moju 24-godišnju kći, novinarku Alison Parker, ubio u programu uživo 2015. godine. Uništio je mladi život i zauvek promenio moj. U dubinama svoje tuge zakleo sam se da ću odati počast Alison na najbolji mogući način koji mogu da smislim.

Moja supruga Barbara i ja krenuli smo s neprofitnom grupom koja finansira umetničke programe za siromašnu decu u jugozapadnoj Virdžiniji, i postao sam advokat za smislenu reformu zakona o nošenju oružja, piše Endi Parker, otac ubijene novinarke za Vašington Post.

Pročitajte još:

Slomljeni otac je u nastavku svog teksta opisao kako se od tragične smrti svoje ćerke bori za strogu kontrolu oružja, ali i kako je suočen s još bizarnijom borbom i to onom sa Jutjbom i Guglom. Naime, uprkos tome što obe kompanije imaju snažna pravila o objavama neprimerenog sadržaja, ubistvo Alison Parker, koje se dogodilo u uživo emisiji na televiziji dok je uzimala izjavu još uvek je dostupno na Jutjubu. Dok je Alison razgovarala sa svojom sagovornicom, ubica im je hladnokrvno prišao, uperio pištolj prema Alison, a kako se sve odigralo velikom brzinom, ceo čin je uživo prikazan na televiziji i otada je taj video dostupan i na Jutjubu.

 - Moj cilj je je bio, i još uvek je, ne dati nestabilnim i opasnim ljudima oružje s kojim bilo kome mogu nauditi. Zbog toga postao sam neprijatelj mnogima, pišu mi čak i oni koji tvrde da je Alisonina smrt bila deo neke dijabolične zavere da se njima oduzme njihovo oružje. Od snimaka smrti moje ćerke montirali su svakakve gnusnosti koje preplavljuju internet - napisao je Endi.

Mržnja koju pojedinci iskazuju prema porodici je nepodnošljiva, a ono što je dodatno razljutilo njenog oca je to što preporučeni algoritmi za Jutjub i Gugl pojačavaju i guraju te teorije zavere.

- Shvatio sam to kada sam upisao "For Alison", ime naše neprofitne organizacije, u Gugl. Pretraga mi je vratila jedan od ovih videa gde nas se naziva zaverenicima i lažljivcima. Onda sam guglao ime naše ćerke, što me odvelo niz stotine stranice odvratnog sadržaja. Jedna stranica kaže kako je Alison platila plastične operacije i da živi u Izraelu - nastavlja njen otac.

Ogorčen je na Gugl koji sa svojim algoritmima podstiče teorije zavere o svojoj ćerki, čiji su kreatori razni bolesnici, inače potpuno nepoznati porodici. Ovo društvo ne može tolerisati da teoretičari zavere maltretiraju privatne građane. A Gugl ne bi trebalo da ima mehanizme gde na takvom sadržaju zarađuje.

- Ali Gugl dopušta da snimci tog užasnog trenutka ožive našu noćnu moru. Tragično, znamo da nećemo biti poslednji koji trpe ovu bol - istakao je Parker.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!