CIKLON ĆE SRAVNITI SVE SA LICA ZEMLJE Službe za vanrednu situaciju hitno evakuišu preko 100.000 stanovnika jer ovo niko neće preživeti

Spremaju se za pravu katastrofu

Oluja
Foto: Shutterstock

Ulice Mumbaja ostale su prazne zbog ciklona koji se kreće u pravcu ovog grada, a iz obalnih delova najvećeg i najgušće naseljenog grada u Indiji već je evakuisano na hiljade ljudi, što je stvorilo dodatni pritisak na vlasti koji se bore sa korona virusom.

Zbog ciklona nadležni organi naredili su i zatvaranje luke Džavaharlal Nehru na 24 sata, prenosi Rojters.

Meteorološki zavod Indije prognozira da će se ciklon najverovatnije snažno pojačati u toku narednih nekoliko sati.

Ciklon pod nazivom Nisarga mogao bi da udari u obalska područja država Maharaštra i Gudžarat vetrom jačine do 120 kilometara na čas što je jednako uraganu prve kategorije, navodi se iz ove institucije.

U državama Maharaštra i Gudžarat policija je već evakuisala više od 100.000 ljudi iz oblaskih područja, najviše onih koji žive u slamovima i improvizovanih kućama, koji se sada nalaze u skloništima, saopštili su zvaničnici iz obe ove države.

U Mumbaju su vlasti premestile i 150 pacijenata iz improvizovane kovid bolnice koja se nalazi uz obalu u druge bolnice u gradu.

Službe za vanredne situacije u Mumbaju već se bore sa korona virusom.

U gradu i okolnim područjima do sada je potvrđeno skoro 55.000 slučajeva COVID-19, kao i preko 1.600 smrtnih slučajeva od posledica ove bolesti.

Putevi su napušteni, a policija savetuje ljudima da ne izlaze iz kuća.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi