Škola bez domaćeg!

Alo.rs/RTS/T.Đ | vesti 2019-11-15 10:44:43 2019-11-15 10:44:43

Prva iskustva kažu da promena za sada ide dobro.

Alo!/Nenad Vujanović

 

Osnovna škola "Loreto" u Dablinu eksperimentiše sa sistemom bez domaćeg zadatka. Ukinuli su pisani domaći, jer je deci, roditeljima i nastavnicima izazivao veliki stres. Doduše eksperimentalno, i samo u jednoj školi u Dablinu.

"Od prvog do petog razreda ukinuli smo pisani domaći, jer je deci, roditeljima i nastavnicima izazivao veliki stres", kaže sestra Maria Hiland, direktorka Osnovne škole "Loreto".

Pročitajte još:

 

Osim što su uzrok stresa, domaći su oduzimali previše vremena učenicama osnovne škole "Loreto" za devojčice, ali i nastavnicima, za pregledanje i kontrolisanje urađenih zadataka.

"Nemamo toliko domaćih zadataka kao nekada, samo smo dobili pravopis i jedan ili dva dana u nedelji neka pitanja iz matematike", kaže učenica Lea Furlong.

Nastavnici sada imaju više vremena za rad sa učenicima tokom dana. Deca se ohrabruju da se bave učenjem van škole.

Sebi je oduzela život nakon što je zavirila u njegov telefon! Lidija (21) nije mogla da nastavi dalje posle onoga što je videla!

AUTOR: Alo.rs/DailyMail/T.Đ DATUM I VREME: 15.11.2019. 07:23 - 15.11.2019. 07:49 Lidija (21) osećala se povređeno, nakon što je 9. juna 2017. otkrila nedozvoljen sadržaj na uređaju koji pripada biznismenu i njenom dečku. Lidija, Foto: printscreen/facebook Par se zbog toga počeo svađati i iako se Adam Vels vratio u njihov zajednički stan na ručak, svađa se nastavila i on je otišao u noćni izlazak sa prijateljima i kolegama.

 

"Zaista je zabavno. I dalje učimo usmeno, ali manje pisanih domaćih zadataka pruža više vremena za bavljenje kreativnijim stvarima. Ja volim umetnost, crtam i čitam kod kuće", kaže Faije Mulen.

Za učenice završnog, šestog razreda, domaći su i dalje obavezni. Na taj način, kažu, pripremaju se za prelazak u srednju školu.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Expand player
Pogledajte više