Policajac iz Kazahstana
prinstcreen
Policajac iz Kazahstana

prinstcreen

Policajac iz Kazahstana, Foto: prinstcreen

Policajac iz Kazahstana skočio je kroz prozor na 13. spratu dok je progonio osumnjičenog za seksualni napad na tinejdžerku. Policajac ne samo da nije poginuo, već je uspeo da uhvati osumnjičenog.

Viši policajac Bakjitžan Bakirov učestvovao je u hapšenju muškarca, koji je ranije provalio u stan u najvećem kazahstanskom gradu, Almati, ukrao veliku količinu novca i seksualno napao 15-godišnju devojčicu.

Bakirov se predstavio kao vodoinstalater kako bi ušao u iznajmljeni stan osumnjičenog, na 13. spratu stambene zgrade.

Policajac iz Kazahstana

prinstcreen

Policajac iz Kazahstana, Foto: prinstcreen

Međutim, osetivši da nešto nije u redu, osumnjičeni je pokušao da pobegne, odlučivši se za gotovo samoubilački potez skoka kroz prozor. 13. sprat je na visini većoj od 30 metara, ali odlučni policajac bez oklevanja je pratio osumnjičenog u bekstvu.

"Imao sam samo jednu misao u glavi - moram da ga uhvatim! Nisam razmišljao ni o čemu drugom. Nisam čak ni shvatio kako sam skočio, ali nije bilo straha", priseća se Bakirov.

Ovaj potez mogao je tragično da se završi po policajca, ali srećom, sleteo je na terasu koja je bila samo dva sprata ispod. "Nisam imao pojma da je tamo", rekao je.

Osumnjičeni, koji je odabrao prozor kao rutu za bekstvo, očigledno je znao za terasu. Međutim, to mu nije mnogo pomoglo, jer ga je Bakirov uhvatio i nije ga puštao sve dok pojačanje nije stiglo. I sve je to uradio uprkos ozbiljnom prelomu stopala prilikom pada.

Policajac je priznao da se uplašio tek nakon što se sve završilo.

"Postojala je realna šansa da čovek samo pokušava da izvrši samoubistvo kako ne bi odgovarao za svoja krivična dela", rekao je.

Hvatanje pedofila, međutim, postalo je lično za Bakirova, koji je i sam otac.

Herojski policajac je nakon ovog poduhvata nagrađen medaljom. Već je prošao tri operacije na povređenom stopalu, a lekari daju optimističku prognozu.

"Kažu da ću uskoro moći ponovo da jurim za kriminalcima"; rekao je Bakirov.

PROČITAJTE JOŠ