Sirija
Tanjug/AP
Sirija

Tanjug/AP

Sirija, Foto: Tanjug/AP

 

* Sirijska arapska vojska (SAA) započela je danas novi napad na severoistoku Latakije

* Njihove trupe su gađale planinu i brda južno od Kabanija

* Predvođena 4. oklopnom divizijom, Sirijska armija započela je sinoć napad na severne obronke Zuvajkata


Nakon intenzivne borbe u jutarnjim satima, sirijska vojska uspela je da uspostavi potpunu kontrolu nad planinom Zuvajkat, što je na kraju prisililo džihadiste da se vrate na svoju glavnu liniju odbrane južno od Kabanija.

Sirija

Youtube printscreen

Sirija, Foto: Youtube printscreen

Prema vojnom izvoru blizu fronta, Sirijska arapska vojska (SAA) sada se priprema da krene na otvoreno područje koje razdvaja planine Zuvajkat i južnu periferiju Kabanija.

Pročitajte još:

Međutim, glavni problem je što ovo područje dobro drže i brane džihadisti Hajat Tahrir al-Šama (HTŠ) i Turkestanska islamska partija (TIP)*.

Džihadisti ubijaju kurdsku devojku

Twitter/Printscreen

Foto: Twitter/Printscreen

Poslednji put kada je sirijska vojska pokušala da napreduje na ovom području severno od planine Zuvajkat, pretrpeli su teške žrtve od strane džihadista.

Povezane teme:

U narednim satima, sirijska vojska će ili uspeti da uđe na ovo područje ili će biti primorana da se povuče nakon što džihadisti pokrenu kontranapad.

Džihadisti URLAJU "alahu akbar" i jurišaju na opkoljenog sirijskog vojnika! A onda se dogodilo NEVIĐENO! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 23.06.2019. 18:17 Džihadisti Turkestanske islamske partije (TIP) na severozapadu Sirije napali su položaj jednog sirijskog vojnika. Džihadista puca na sirijskog vojnika, Foto: Printscreen/Youtube Njih nekoliko juriša na njega jednog. Uprkos snažnom pritisku, sirijski vojnik je grčevito i žestoko odolevao. Pucali su kalašnjikovima, mašinkama, RPG-ovima, gađali ga granatama, ali uzalud!

* Turkestanska islamska partija ili Islamska partija Turkestana (TIP)

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!