LOVCI NA ISIS UHVAĆENI U AKCIJI Češljaju pustinju, čuvaju naftne bušotine, jure "spavače" (VIDEO)

Vode akciju u najosetljivijem delu zemlje.

Sirijska vojska
Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Snage Sirijske arapske armije (SAA) sprovele su operaciju obezbeđivanja glavnih puteva između Hame i Deir ez Zora, kao i između Rake i Homsa, jer borci Islamske države, pojačavaju svoju aktivnost u zemlji.

Na snimku napravljenom u sredu otprilike 90 kilometara jugozapadno od grada Rake, vide se vojnici i vojna vozila SAA tokom operacije.

- Došli smo da završimo operaciju čišćenja mina na ovom delu sirijske polupustinje, koja je povezana sa oblašću Salamija, Homs i Raka - rekao je vojnik SAA i dodao "kao i da pratimo pripadnike ISIS-a i dovršimo vojnu operaciju češljanja celog područja."

Naglasio je da je drugi deo operacije obezbeđivanje naftnih polja u tom području, uključujući At-Tajem koji je "jedan od najvažnijih bušotina na ovom području."

Spaljivanje ISIS-ovih zastava, kao i zaplena municije, koja navodno pripada grupi, takođe se mogu videti na video snimku. 

ISIS je nedavno pojačao svoje napade i u Siriji i u Iraku, iskorišćavajući pandemiju koronavirusa protiv SAA, iračkih oružanih snaga i Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Iako je ISIS izgubio teritoriju u Iraku i Siriji između 2017. i 2019., od tada se oslanja na ćelije spavače kako bi izveo napade u pustinjskim regionima obe zemlje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi