Američka vojska
Shutterstock
Američka vojska

Shutterstock

Američka vojska, Foto: Shutterstock

Preko 50 sirijskih plemena sastalo se u četvrtak u gradu Alepu kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji istočno od Eufrata.

Pročitajte još:

Plemena su najavila bezuslovnu podršku plemenima Al-Bagara i Al-Akidat dok napadaju američku koaliciju i Sirijske demokratske snage (SDF) u istočnom regionu Deir ez Zor.

55 plemenskih frakcija obećalo je da će podržati Al-Bagaru i Al-Akidat u njihovoj odbrani, bilo vojnim ili finansijskim sredstvima.

Plemena i klanovi ponovo su potvrdili da je Damask glavni grad svih Sirijaca, predsednik Bašar Al-Asad je njihov vođa, a Sirijska arapska vojska (SAA) njihova vojska.

Sirija

Tanjug/AP

Sirija, Foto: Tanjug/AP

Oni su naveli da je sirijski narod izvor svih snaga i da nijedna grupa ili pojedinac nemaju pravo da odlučuju o sudbini niti jednog centimetra njihove zemlje ili da je predstavljaju u zaključivanju sporazuma.

- Sirijska Arapska Republika pripada svim Sirijcima, koja je trajno i kontinuirano nasleđe svih prethodnih i narednih generacija tokom istorije. Nijedna osoba, klasa ili čak cela generacija nemaju pravo da raspolažu bilo kojim njenim delom.

Sirija

Tanjug/AP

Sirija, Foto: Tanjug/AP

I na kraju, oni su zahtevali da se američke i turske snage potpuno povuku iz cele Sirije, bez ikakvih preduslova. Sastanak je održan u hotelu Al-Šahbah u gradu Alepu.

Preporučujemo: