RANO I BRZO SU REAGOVALI NA EPIDEMIJU ALI OVO SU PREDVIDELI Singapur se bori sa rastom COVID-19 kod radnika migranata

Nagli porast inficiranih u zemlji

Kina
Foto: EPA

Nakon što je uspeo da zadrži vrh prvog talasa pojave korona virusa, Singapur se suočava sa alarmantnim porastom infekcija među radnicima migrantima smeštenim u prenatrpanim spavaonicama.

Ti slučajevi sada čine oko četvrtinu od 1.910 zaraženih u Singapuru, preneo je AP.

Vlada je juče saopštila da je u Singapuru zabeležen porast od 287 novih slučajeva, što je najveći zabeleženi dnevni skok.

Više od 200 slučajeva zabeleženo je u spavaonicama kod stranih radnika.

Singapur, koji se smatran za model zbog svog ranog i brzog odgovora na virus, očigledno je prevideo stotine hiljada radnika migranata koji žive u uslovima gde je društveno distanciranje nemoguće.

Sada se više od 50.000 radnika nalazi u karantinu, a drugi se premeštaju na bezbednije lokacije.

Oko 1.300 radnika koji se sele u odvojene objekte u dva vojna kampa moraće da se pridržavaju strogih zdravstvenih mera, jedu u različito vreme i održavaju društvenu distancu.

Oni treba da ostanu u kampu do 4. maja.

Drugi će biti prebačeni u nenaseljene stambene zgrade, sajamski prostor i druge lokacije kako bi se smanjio njihov broj u spavaonicama.

Stranci čine trećinu singapurske radne snage, a više od 200.000 njih je iz Pakistana, Bangladeša i drugih siromašnih azijskih zemalja.

Oni žive u 43 registrovane spavaonice širom Singapura i uglavnom rade u građevinarstvu, dostavi i poslovima održavanja.

Centri zaraze su se pojavili u devet privatnih spavaonica u kojima spava po 20 radnika u jednoj sobi, gde dele toalet i kuhinju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi