Kim Džong Un
AP
Kim Džong Un

AP

Kim Džong Un, Foto: AP
Kim Džong Un

AP

Kim Džong Un, Foto: AP

Bilo je planova za vojnu paradu u januaru, ali taj događaj je zaustavljen zbog izbijanja korona virusa.

Parada Severna Koreja

Tanjug/AP

Parada Severna Koreja, Foto: Tanjug/AP

Pojavile su se i slike na kojima se vidi kako Kim leži u sanduku - međutim otkriveno je da su lažne i zasnovane na slikama sa sahrane njegovog oca. O lošem zdravlju lidera već se neko vreme špekuliše.

Izveštaji iz SAD-a, Kine, Južne Koreje i Japana spekulišu da je severnokorejski vođa umro ili je u komi nakon operacije srca ili povrede tokom raketnog testa ili se srušio tokom šetnje selom.

Međutim, Južna Koreja je insistirala na tome da je Kim "živ i zdrav", dok drugi izveštaji ukazuju da se izolovao zbog Covid-19 u svom privatnom letovalištu u Vonsanu.

Parada Severna Koreja

Tanjug/AP

Parada Severna Koreja, Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp je rekao da veruje da su izveštaji o njegovoj smrti "netačni", iako je jedan od savetnika američkog predsednika rekao da je diktator verovatno mrtav ili onesposobljen.

Zvaničnik američke vlade je izjavio da je Kim primećen prošle nedelje kako samostalno hoda svojim odmaralištem u Vonsanu na istočnoj obali Severne Koreje.

- Utvrđeno je da je Kim Džong Un boravio u Vonsanu tokom cele prošle nedelje. Videlo se da sam šeta između 15. i 20. aprila. Pošto su neki od Kimovih pomagača i visokih zvaničnika zaraženi korona virusom, čini se da je Kim napustio Pjongjang, koji ima veliku gustinu naseljenosti, kao preventivnu meru - izjavio je ovaj zvaničnik američke vlade.

Komentari (1)

Hi hi hi

29.04.2020 03:34

Sećate li se kada je svoju tetku zbog navodne izdaje ispalio u svemir, pa se posle pojavila živa i zdrava. Ma otišao je u neki sanatorijum na detoksikaciju i dijetu, i malo da zajebava zapadne brižnike. Pojaviće se nasmejan na tim tribinama da bi ispalio pretendente na tron, u svemir naravno.