Seks na brzinu, alkohol i drogiranje lepkom bili su njihova stvarnost, a onda je jedan momenat preokrenuo njihov mračan život! (VIDEO)

Stern.de/D.S. | vesti 2018-10-22 17:55:11 2018-10-22 17:55:11

Svi su mislili da su one kao i sva druga deca.

Shutterstock, ilustracija

Sve do četvrte godine života Dženifer i Džun Gibons iz Haverfordvesta u Velsu bile su obične bliznakinje, a onda su iznenada počele da ignorišu roditelje. Okrenule su leđa svetu i živele samo jedna za drugu. Njihov neobičan savez prekinula je smrt jedne od njih.

Kada su napunile četiri godine, bliznakinje su prestale da razgovaraju s roditeljima. Kada bi imale nešto da im saopšte, to su zapisivale u porukama. Međusobno su komunicirale tajnim jezikom, a kretale su se sinhronizovano - kao dve marionete koje pokreće volja jedne osobe. Dženifer je kontrolisala Džun signalima očima, a kretale su se veoma usporeno, tako da su izgledale kao zombiji.

Daleko od toga da je njihov odnos bio samo med i mleko. U jednom trenutku delovale su nerazdvojno, da bi iznenada počele da viču i grebu jedna drugu po licu.

U isto vreme, bile su neverovatno kreativne i pisale su kratke priče. Njihov ionako složen život potpuno je ispao iz koloseka kada se u njihovom životu pojavio novi, moćni pokretač: ljubav prema dečacima.

Otac četvorice braće koju su opsedale zvao ih je "ti čudni zečevi". Želja za romantičnom ljubavlju nije im se ispunila. Seks na brzinu, alkohol i drogiranje lepkom bili su njihova stvarnost. Onda su potpuno poludele. Počele su da kradu i zapalile su jednu šupu. Tako su dospele u najozloglašeniju mentalnu ustanovu u Velikoj Britaniji: Broudmur. Ovde su bili zatvoreni najgori kriminalci, ali sestre Gibons tu nisu završile zbog sitnih zločina, već zato što su iritirale svet svojim zavetom za ćutanje.

U dnevnicima su opisale psihološki rat i složene rituale koje su same sebi nametnule: jedna je morala da gladuje, a druga da se prejeda, a onda bi zamenile uloge. Ukoliko bi prekršile složena pravila, kažnjavale su jedna drugu.

Pročitajte još:

Lekari su pokušali da ih razdvoje, ali su one ipak nalazile način da razmenjuju poruke. Istovremeno su se ogorčeno borile za naklonost i pažnju muškaraca u ustanovi.

Dženifer, koja je rođena deset minuta posle Džun, strepela je da je starija sestra pametnija, lepša i omiljenija od nje.

- Ona želi da budemo iste. U njenim očima blista ubilački sjaj. Bože, toliko je se bojim. Nije normalna. Neko je izluđuje, a to sam ja - pisala je Džun.

Dok su bile u sanatorijumu rodila se opsesija da samo smrt jedne od njih može da spase drugu.

- Rekla sam Dženifer, jaka si. Ako ja umrem, ubrzo ćeš sve prebroditi. Ti si borac - govorila je Džun.

- Ali Dženifer mi je odgovorila da posle njene smrti neki muškarac treba da postane moj blizanac i zameni je. Dogovorile smo se da ona koja preživi nazove svoje dete po mrtvoj bliznakinji, da bismo obe nastavile život.

Na zastrašujući način, Dženifer je ispunila sestrinski pakt. Godine 1993. optuštene su iz ozloglašene ustanove posle 11 godina. Sedele su u autobusu kojim je trebalo da otputuju u svoj grad, gde bi se lečile na klinici otvorenog tipa. Dženifer je samo utonula u sedište, a kada su stigle u Vels, više nije mogla da govori. Nekoliko sati kasnije prestala je da diše. Umrla je od misteriozne infekcije srca.

Njihova starija sestra Greta kasnije je krivila vlasti za smrt Dženifer, smatrajući da nisu smeli da je zatvore u Broudmur.

- Dženi nije trebalo da umre. Imala je samo 29 godina i nisu smeli da je otpuste ako nije bila zdrava. Trebalo je da bude u bolnici. A Džun je zaslužila bolji život. Nikada se nije udala, nije imala decu, niti joj se ispunila želja da postane pisac - tvrdila je Greta.

Džun danas živi povučeno u blizini porodice.

Greta kaže da je bila spremna da tuži ustanovu, ali su roditelji bili protiv.

Prema pisanju biografa Mardžori Volas, Džun je na sestrinom grobu izjavila:

- Zove me. Tiho me zove. Ali neću u isti grob kao i ona. To bi bilo kao nekada u našem starom krevetu na sprat. Zgrabila bi me i dreknula: "Uhvatila sam te! Mrtva si! Opet si sa mnom, a nas dve smo jedno". Zbog nje me sunce nije ogrejalo. Da je još živa, i dalje bi mi krala dušu.

 

Expand player
Pogledajte više