"SITUACIJA JE VEOMA TEŠKA" Šef ruske diplomatije otkrio o čemu su pričali Putin i Tramp! Lavrov se oglasio brutalnim rečima koje govore da borba neće biti LAKA!

On je rekao da su dvojica predsednika razgovarala o međunarodnim pitanjima poput Sirije, Ukrajine i Irana

Sergej Lavrov u Beogradu
Sergej Lavrov u Beogradu, Foto: Tanjug/AP

Predsednici Rusije i SAD saglasni su da napeta situacija u vezi s Iranom mora da bude rešena političkim i diplomatskim sredstvima, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, posle razgovora dvojice lidera na marginama samita G20 u Osaki.

TRAMP ZAPRETIO IRANU Napadnite nas i bićete uništeni! To će biti vaš KRAJ! (FOTO)

On je rekao da su dvojica predsednika razgovarala o međunarodnim pitanjima poput Sirije, Ukrajine i Irana, ali da je Iran posebno razmatran u kontekstu aktuelne situacije oko nuklearnog sporazuma i dešavanja u Omanskom zalivu.

- Situacija je teška, ali su obojica predsednika potvrdila da žele da pronađu diplomatski put iz te situacije - naveo je Lavrov, prenosi Tas s.

On je dodao da nije jasno kako će to biti sprovedeno i koje će odluke biti donete u Vašingtonu, ali je izneo uverenje da svako ko na bilo koji način ima uticaja na situaciju oko Irana teži diplomatskom rešenju.

ONI SU NA FOTOGRAFIJI KOJA JE UZNEMIRILA SVET Otac i ćerka se udavili prelazeći granicu! Doneta odluka o migrantima

Lavrov je ponovio predlog Rusije da veze između arapskih zemalja u Persijskom zalivu i Irana budu ojačane uz pomoć stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija.

- Ovo je vrlo obećavajuće i svi počinju da prepoznaju šansu za uspostavljanje dijaloga kako bi bila sprečena dalja eskalacija tenzija i uvođenje vojnih snaga u dalji razvoj situacije - zaključio je Lavrov.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi