NEMILOSRDAN UDAR NA BORISA DŽONSONA Savladao je koronavirus, a sada mu sledi nova bitka - protiv teksta "Gardijana"!

Dauning Strit je u stisku grupnog mišljenja koje delegitimizira nezavisne glasove. Zemlja plaća visoku cenu.

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: AP/Frank Augstein

Ujedinjeno Kraljevstvo se suočava sa katastrofom koronavirusa, a situacija je započeta u ulici Dauning. Infekcije i prijemi u bolnice brzo rastu.

Ovako počinje tekst "Gardijana" koji je najoštrije napao premijera Borisa Džonsona za situaciju iz koje se Ostrvo teško izvlači.

Eksponencijalno rastuća epidemija nadmašuje brzinu širenja testiranja, što znači da nije moguće pravilno pratiti širenje bolesti.

ANKETA: DA LI SE SLAŽETE SA STAVOM "GARDIJANA"?

Ukupan broj glasova: 29

  • DA: 52% (15)
  • NE: 48% (14)

Ako se ništa ne promeni, glavni vladin naučni savetnik, Ser Patrik Valans, upozorio je u ponedeljak - do sredine novembra moglo bi da bude 200 smrtnih slučajeva dnevno.

Jasno je da prenos bolesti preko stanovništva treba zaustaviti. Ovo možda neće zahtevati zaključavanje širom zemlje.

Boris Džonson, Bregzit
Boris Džonson, Bregzit, Foto: Tanjug/AP

Međutim, u celoj zemlji treba da stupe na snagu stroge mere, zajedno sa jasnom strategijom za ponovnu izgradnju sistema za ispitivanje i praćenje. Boris Džonson mora odlučno da krene da bi suzbio rizik.

Dileme poput napetosti između smanjenja socijalnih kontakata i nastavka ekonomskog života nije lako rešiti. Ali lekcija iz ranijeg perioda ove godine bila je da je u pandemiji najbolje kretati se brzo.

Nevolja je u tome što Britanija ima pogrešnu vladu za vreme koronavirusa. Boris Džonson još uvek nije pokazao da može da odmeri ozbiljnost situacije i da se ponaša na odgovarajući način. Pustio je događaje da izmaknu kontroli, jer je verovao da se može izvući iz problema.

Prečesto je premijer obećavao i nedovoljno se snalazio - ako je uopšte uradio nešto. On ne želi da preuzme odgovornost za svoje pogrešne korake tokom pandemije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi