Bela kuća
shutterstock
Bela kuća, Foto: shutterstock
Donald Tramp, Foto: EPA

Dodaje se da je sve zvanično obavestio zvaničnik administracije da je Bela kuća blokirala svedočenje Faučija, ali se ne pojavljuje ime onog ko je to doneo.

Bela kuća saopštila je da je Fauči zauzet bavljenjem pandemijom i da će se pojaviti pre Kongresa.

Entoni Fauči, Foto: Printscreen / Youtube

Fauči je vrhunski naučnik radne grupe za koronavirus predsednika Donalda Trampa i nije čudno što svedoči pred Kongresom.

Ponekad je protivrečio Trumpovim optimističnim pogrešnim tvrdnjama o virusu i koliko je pod kontrolom nakon što je odneo više od 64.000 života u SAD-u.

Fauči je upozorio na pravila društvenog distanciranja koja su pomogla usporavanje širenja virusa ali uzrokovala veliki udar na ekonomiju.

Komentari (1)

alex roth

03.05.2020 19:03

moje prvo saznanje o pocetku korone (covid 19) se desio pre vise meseci sto sam procitao u tadasnjim vestima da su u sad po smrti dva muskarca na sekciji leseva umrlih lekari zakljucili da su oni bili zarazeni od korone od koje su i umrli.odakle nji ma zaraza to nisu objavili.cinjenica je da je korona pocela kod amera koji su to sve, prebacili,na njihov nacin da su uvek drugi krivi,kinezima,sto inace retko ko moze da veruje kao i sve sto nam zap.propaganda isporuci kao "izgoljenu" istinu.