Sirija
Tanjug/AP
Sirija

Tanjug/AP

Sirija, Foto: Tanjug/AP

 

* Glavni cilj Sirijske arapske vojske (SAA) 2020. godine biće ključni grad Džisr Al-Šugur

* On se nalazi na zapadu pokrajine Idlib

* Vojni izvori potvrđuju ovu informaciju

Prema izvoru, predstojeće ofanzive sirijske vojske na severozapadu Sirije usredsrediće se na slanje vojske u položaj da napadnu Džisr Al-Šugur iz više pravaca.

Sirijska arapska vojska će se posebno fokusirati na dve glavne ose: Al-Ghaab (direktno južno od Džisr Al-Šugura) i severoistočnu Latakiju (jugozapadno od Džisr Al-Šugura).

Džisr al Šugur i Kabani

Liveuamap

Džisr al Šugur i Kabani, Foto: Liveuamap

U ravnici Al-Ghaab, sirijska vojska će pokušati da očisti severni deo ovog ravničarskog područja, koje je trenutno pod kontrolom "Hajat Tahrir Al-Šama" i grupe "Huras Al-Din".

Pročitajte još:

U međuvremenu, u severoistočnoj Latakiji, sirijska vojska će pokušati da zauzme ključni grad Kabani, koji je glavno područje koje gleda na severni deo Al-Ghaaba i jugozapadni Džisr Al-Šugur. Prethodni napadi sirijske vojske na Kabani doveli su do smrti velikog broja džihadista; međutim, oni nisu uspeli da uđu u grad.

Ruski avion u najopasnijoj misiji do sada. Morao je sve brzo da odradi (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnik Arabic/V.M. DATUM I VREME: 07.11.2019. 12:20 Nastavljaju sa udarima. Ruski avion, Foto: Youtube/Printscreen * Sirijske i ruske vazduhoplovne snage bombarduju područja između Latakije, Hame i Idliba * Ove oblasti smatraju opasnim logističkim trouglom terorista * On se proteže sve do turske granice "Hajat Tahrir Al-Šam" i "Islamska partija Turkestana" su najdominantnije terorističke grupe u ovim oblastima, zajedno sa drugim manje uticajnim militantima poput "Ansar al-Tavhida", "Turkmenske divizije" i turskih "Sivih vukova".

S izveštajima koji su se pojavili iz elitnog 25. odreda specijalnih snaga (ranije "Tigrovi") koji su razmešteni na frontu kod Kabanija, ovaj front će verovatno biti glavna tačka njihovog napada u narednim nedeljama.

Sve ove operacije na kraju bi trebale da vode sirijsku vojsku ka strateškom gradu Džisr Al-Šuguru.

Ubijeno najmanje 40 ljudi, povređeno više od 60!

AUTOR: Alo.rs/RT/M.Č. DATUM I VREME: 06.11.2019. 22:13 - 06.11.2019. 22:24 Teroristički napad na konvoj rudara! Napad terorista u Burkini Faso, Foto: Tanjug/AP Napad se dogodio u Burkini Faso. Na desetine osoba je ubijeno i povređeno u terorističkom napadu na konvoj kanadskih rudara u Burkini Faso. VANREDNA SITUACIJA NA AERODROMU!

Džisr Al-Šugur je glavni grad džihadista u Siriji, jer je dom nekih od najvećih grupa, uključujući "Hajat Tahrir Al-Šam", grupu "Huras Al-Din" i "Islamsku stranku Turkestana".

Njegovo zauzimanje nije važno samo za vrhovnu komandu sirijske vojske, već i njihove ruske i kineske saveznike.

Džihadisti ubijaju kurdsku devojku

Twitter/Printscreen

Džihadisti, Foto: Twitter/Printscreen

U oblasti Džisr Al-Šugura trenutno živi veliki broj stranih džihadista, a većina su militanti sa ruskog Kavkaza (Čečeni i Dagestanci), sa Kosova i iz Albanije (Albanci) i kineske autonomne regije Sinkjang (Ujguri).

Zauzimanje Džisr Al-Šugura bio bi presudan udarac džihadistima koji kontrolišu ovaj grad i okolinu od proleća 2015. godine.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!