Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je spreman za sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, iako ne zna da li će se on održati, i izrazio nadu da će se odnosi između dve zemlje, na kraju, poboljšati.

"Dotaći ćemo dno naših odnosa na duže straze da bismo videli da moramo da se podignemo. Moramo da se pomerimo sa ovog dna, isplivamo na površinu, udahnemo vazduh i razmišljamo čistog uma kako da dalje živimo", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da ne zna da li će se konačno sastati sa Trampom, ali je poručio da je svakako spreman za to.

"Rekao sam više puta da smo spremni (za takav sastanak)", rekao je Putin.

"Na kraju, moramo da razgovaramo o bilateralnim odnosima. To je i u našem interesu i u interesu američkih partnera", rekao je Putin.

On je dodao da misli da se trgovinska razmena između dve zemlje smanjila, navodeći da iznosi samo 28 milijardi američkih dolara.

"To je ništa, nula", ocenio je predsednik dodajući da je trgovinska razmena Rusije i Kine, na primer, dostigla 100 milijardi američkih dolara.

Pročitajte još:

Ipak, naglasio je, niko nije zainteresovan da zadrži ovu negativnu tendenciju u odnosima Rusije i SAD, čak ni Tramp sa sloganom "Učiniti Ameriku ponovo velikom", preneo je Tass.

On je, takođe, uveren da će Tramp biti meta napada novog američkog Kongresa.

"Novi Kongres će položiti zakletvu i može se reći sa sigurnošću od 100 odsto da će se aktuelni predsednik suočiti sa novim napadima. Ne znam da li će moći da gradi direktan dijalog sa Rusijom pod takvim okolnostima", poručio je Putin.