PROPAO DOGOVOR TRAMPA I PUTINA! Rusija i Amerika otvaraju novi front, milioni ljudi na meti!

Moskva će adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Raketa, Ruska vojska
Raketa, Ruska vojska, Foto: Tanjug/AP

„Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje“, rekao je Antonov Prvom kanalu.

Da li će doći do sukoba Rusije i SAD?

Diplomata je podsetio da je u februaru 2019. godine Rusija preuzela na sebe jednostrane obaveze da ne raspoređuje rakete srednjeg i kratkog dometa sve dok se američke ne pojave u određenom regionu.

Raketa, Ruska vojska
Raketa, Ruska vojska, Foto: Tanjug/AP

„Sinoć sam još jednom dobio potvrdu da će tako i biti i ja sam odmah saopštio da će ruska strana preduzeti adekvatne korake“, naglasio je on.

​Ranije je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, nije opcija za rešavanje tog pitanja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi