"DA NE CVILE POSLE" Reči koje je Putin juče izgovorio izazvale CUNAMI, Moskva je danas morala da smiruje strasti

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao je izjavu Vladimira Putina "da ne cvile kasnije", rekavši da je on imao u vidu potencijalni odgovor Rusije na moguće razmeštanje novih američkih raketa u evropskim zemljama.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Kako je pojasnio, Putin je te reči rekao juče tokom svoje godišnje konferencije za novinare u kontekstu povlačenja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

- S tehnološke strane gledišta ruski predsednik je mislio na ono što je i ranije govorio. Radi se o izlasku Amerike iz Sporazuma o raketama koji potencijalno može rezultirati razmeštanjem novih raketa malog i srednjeg dometa u evropskim zemljama, kao što je to bio slučaj tokom Hladnog rata. To će dovesti do situacije u kojoj bi Rusija morala da usmeri svoj raketni arsenal prema njima kako bi postigla paritet - rekao je.

Peskov je takođe naveo i da su odnosi Rusije i Amerike žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti sprovele u Kerčkom moreuzu.

Prokomentarisao je i nedavni poziv američkog državnog sekretara Majka Pompea "glavnom raskolniku ukrajinske pravoslavne crkve Epifaniju", rekavši da je u pitanju postupak "bez presedana" koji predstavlja mešanje u unutarcrkovno pitanje Ukrajine, što se nikada ranije u istoriji nije dogodilo.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: XXL
  21/12/2018 - 11:35
  Ma šta On ima da im se pravda? Kome se Amerika pravda, a pobiše pola zemaljske kugle?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi