AMERIKANCI KRENULI, POČELI NAPADI NA RUSIJU! Ratoborni Bolton ispunio obećanje: Pokazaćemo vam koliko košta mešanje u naše poslove! (VIDEO)

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton potvrdio je da su Sjedinjene Američke Države angažovane u ofanzivnim sajber-operacijama u inostranstvu kako bi pokazale Rusiji i drugim zemljama da će "platiti cenu" za svoje mešanje u američke poslove.

Džon Bolton
Džon Bolton, Foto: Tanjug/AP

Bela kuća je prošle godine uklonila ograničenja protiv ofanzivnog hakovanja kako bi pokazala neprijateljima kao što je Rusija da će za svaki pokušaj mešanja u američke izbore ili izvođenja drugih sajber-operacija protiv Sjedinjenih Američkih Država platiti cenu.

- Svrha toga je da se Rusiji ili bilo kome drugom ko se bavi sajber-operacijama protiv nas kaže: Platićete cenu ako ustanovimo da to radite. I nametnućemo vam troškove sve dok ne shvatite da je nije vredno da se upotrebljava sajber protiv nas - rekao je Bolton.

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici više puta su optužili Rusiju za agresivne kibernetičke operacije protiv drugih država, kao i mešanje u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Moskva je negirala te optužbe i pozvala na međunarodnu saradnju u oblasti sajber bezbednosti.

Prošle godine, portparol Kremlja Dmitrij Peskov se požalio da su ruski predlozi u tom smeru odbijeni, dodajući da neke zemlje umesto saradnje preferiraju "demonizaciju" Rusije i Rusa.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi