Rade kao prosvetni radnici u školi u Šangaju

alo.rs/kurir.rs/M.Č. | vesti 2020-01-30 00:15:54 2020-01-30 00:15:54

J. J. i njen suprug su prosvetni radnici zaposleni u školi u Šangaju.

Tanjug/Filip Krainčanić

 

Srpska državljanka J. J. od utorka se nalazi u karantinu u gradu Goa u Indiji jer se sumnja da je njen suprug Indijac zaražen opasnim koronavirusom, od koga je do sada umro 132 ljudi, a obolelo 6.057, čime je prevaziđen broj slučajeva zaraze u epidemiji SARS pre 16 godina.

J. J. i njen suprug su prosvetni radnici zaposleni u školi u Šangaju, a na more u Indiju su doputovali prošle nedelje. Suprug Srpkinje je posle dolaska u indijski grad Udžain osetio bol u grlu i druge simptome zbog čega se sam javio zdravstvenim vlastima, dok ona nema nikakve simptome.

I muž i žena su hospitalizovani u državnoj bolnici u Udžainu, gde su im uzeti brisevi iz grla i nosa koji su poslati na analizu, a rezultati se očekuju u četvrtak.

- Sa državljankom Srbije se odmah čuo ambasador u Indiji i ona mu je ispričala da se i ona i suprug osećaju dobro, ali da će ostati u bolnici dok ne stignu analize testova i da im je zasad najbolje da budu u karantinu. Javili su se lekaru iz predostrožnosti, kako bi eventualnu bolest otkrili na vreme, ali i da kojim slučajem ne bi nekog drugog zarazili. Simptomi su nestali i ako sve bude u redu, vratiće se u hotel i nastaviti odmor - navodi izvor Kurira iz diplomatskih izvora.

Ranije su indijski zvaničnici objavili da je muškarac sa sumnjivim simptomima državljanin Srbije, a ministar zdravlja države Goa, Visvadžit Rane rekao je da je bračni par stigao preko Nju Delhija do plaže Kankona na jugu ove oblasti.

Expand player
Pogledajte više