Vladimir Putin
(Alexei Nikolsky, Sputnik, Kreml
Vladimir Putin

(Alexei Nikolsky, Sputnik, Kreml

Vladimir Putin, Foto: (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kreml
Vladimir Putin

Tanjug

Vladimir Putin , Foto: Tanjug

Američke obaveštajne agencije ranije su zaključile da se Rusija mešala u predsedničke izbore 2016. godine sa ciljem sticanja koristi za Donalda Trampa, uključujući i hakovanje kampanje njegove tadašnje protivkandidatkinje Hilari Klinton. Moskva negira optužbe.

- Jedan od glavnih strateških izazova našeg doba je rizik od velikog sukobljavanja u digitalnom prostoru - rekao je Putin.

- Želeli bismo još jednom da apelujemo Sjedinjenim Državama sa predlogom da odobre sveobuhvatan program praktičnih mera za ponovno uspostavljanje naših odnosa u korišćenju informacionih i komunikacionih tehnologija - saopštio je Putin.

Predložio je da dve zemlje postignu sporazum o sprečavanju velikih incidenata na internetu, te je pozvao na potpuno obnavljanje komunikacija između agencija dve zemlje, kako bi razgovarali o ključnim međunarodnim informacijama o sigurnosnim pitanjima.

"Majkrosoft" je pre dve nedelje saopštio da su hakeri koji se dovode u vezu sa Rusijom, Kinom i Iranom pokušavali da špijuniraju ljude povezane sa Trampom kao i Bajdenom. Rusija kao i Kina odbacili su ove optužbe.

PROČITAJTE JOŠ: