Vladimir Putin
Profimedia
Vladimir Putin

Profimedia

Vladimir Putin, Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

Pročitajte još:

– To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama – kazao je predsednik Rusije u intervjuu televiziji NTV.

– Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove… Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja – rekao je Putin.

Komentari (2)

XXL

08.01.2019 10:35

A 2 milijarde što je Jelcinj dobio od zapada za penzije rusima da nas lakše bombarduju je l' to tačno ili ne? I zašto je Černomidin pobacao sve sa Slobinog stola rečima "da će Srbija biti ravna ploča ako ne potpiše kapitulaciju?" (po izjavi prisutnog našeg ministra spoljnih poslova koji je dao za medije). Sve su to naši mediji svojevremeno propratili textovima - da li su informacije tačne ... ili ...